Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Unohtumattomia kirjeitä verkossa

Postimuseo ja Posti keräsivät suomalaisille merkityksellisiä kirjeitä vuonna 2017. Saimme keräyksen kautta noin 300 koskettavaa kirjettä. Niistä valikoitui Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -näyttelyyn (14.2.2020–31.1.2021) 24 kirjettä.

Voit kuunnella kirjeet rakastettujen näyttelijöiden Seela Sellan ja Esko Roineen lukemina ja samaistua niiden yleisinhimillisiin tunteisiin. Kirjeissä ilmaistaan monenlaisia tunteita, kuten iloa, surua, jännitystä, ikävää ja huolta. Usein kirje tuo myös lohtua ja toivoa paremmasta.

Kirjeiden alussa näyttelijät Eriikka Magnusson ja Ola Tuominen kertovat kirjeisiin liittyvistä tarinoista.

Katso Seela Sellan ja Esko Roineen Unohtumattomia kirjeitä -esitys

Kaivatun ja kiitetyn Unohtumattomia kirjeitä Suomesta -esityksen voi nyt katsoa ylläolevaa videota klikkaamalla. Koskettavassa esityksessä legendaariset näyttelijät Seela Sella ja Esko Roine lukevat merkityksellisiä kirjeitä elävän musiikin lomassa. Esitys pohjautuu Postimuseon keräämään kirjeaineistoon ja sitä esitettiin muutama vuosi takaperin loppuunmyydyille katsomoille.

Esityksen kirjeissä ja musiikissa ilmaistaan vahvoja tunteita; esiin nousevat rakkaus ja ystävyys, mutta mukana ovat myös sota-ajan kohtalot ja surulliset elämänvaiheet. Kirjeet ja musiikki tarjoavat matkan 1800-luvun Suomesta nykypäivään.
 
Musiikista vastaavat nuoret muusikot Eeva Rajakangas (laulu ja kitara), Pessi Jouste (viulu) ja Mikko Antila (vibrafoni). Teos on taltioitu Päivälehden museon tiloissa Helsingissä.

Youtube-kanavallamme on myös paljon muuta mielenkiintoista sisältöä. Tutustu ja tilaa kanava!

Takaisin ylös