Juhan kirje Satulle eron hetkellä 2009

Erosin kuusi vuotta sitten enkä heti pystynyt luopumaan tästä rakkauskirjeestä. Nyt sen teen. On aika rakastaa ja on aika luopua vanhasta, tehdä tilaa uu- delle. Rakkauskirjeen kirjoittajakin on jo minulle vieras, vaikka joskus olikin tu- tuin ja rakkain. Uudet rakkauskirjeet minulle kirjoittaa nyt toinen mies. Tällaista on elämä.

2009

Satu,

Tämä on elämäni ensimmäinen kirje naiselle ja olen samaan aikaan iloinen sekä surullinen, että kirjoitan sen sinulle. Tämä on siis ensimmäinen rakkauskirjeeni ikinä.

Vaikka toivoit minun olevan ottamatta yhteyttä, niin en voi kuitenkaan vaan olla ja odottaa ja katsoa sivusta, kun ajelehdit kauemmaksi pois. Olen valmis ylittämään itseni kerta toisensa jälkeen, jotta näin ei olisi. Toivottavasti voit antaa anteeksi, että oivalsin asiat ja näen ne selkeästi vasta nyt. Toivon jokaisella solullani päästä varpaisiin, että en kuitenkaan herännyt liian myöhään.

Ei kaikki koirat ole niin hirveitä rakkeja ja tämäkin osaa uusia temppuja ja on ennen kaikkea valmis oppimaan.

Se mitä tunnen sinua kohtaan ei ole uutta, se on uutta että haluan sinun ja kaikkien muidenkin sen tietävän! Et ole ehkä aiemmin tiennyt tai huomannut, mutta yksinkertaiset arkiset asiat yhdessä on antanut minulle paljon. Tiedän myös että niitä hetkiä oli myös aivan liian vähän. Se kun istut vierelläni autossa, tai olet takertuneena minuun moottoripyörän kyydissä. Se kun istut vain hiljaa keskittyneenä koulujuttuihin, tai kun katson sinua siskosi lasten kanssa saa minut tuntemaan itseni onnekkaaksi että olet minun nainen!

Siinä oli vain muutama esimerkki niistä lukuisista kerroista kun tunsin niin… Kukaan ei ole ajatustenlukija ja miten olisitkaan voinut tietää, kun en kerta niitä ikinä ääneen sanonut.

Tiedän että en voi sinua ostaa, enkä edes halua. mutta haluaisin kuitenkin yrittää ansaita. On olemassa vielä monta ravintolaa, katakombia ja taukopaikkaa, jotka haluan kokea ja jakaa kanssasi. Eikä sen tarvitse olla edes mitään niin eksoottista, vaan mennään uimaan, joogaan tai muuten vaan kutsutaan ihmisiä kylään… ja tietenkin sinne argentiinalaisen tangon tunneille!

Moni asia ei tunnu enää samalta ilman sinua. Air ei tunnu enää Airilta, eikä Erlend tunnu enää Erlendiltä ja toivon että tunnet samoin?

En ole mielestäni ainakaan yksin syyllinen siihen että RAKASTAN sinua! Uskon että kaikkein paras on vasta edessäpäin, sillä kun toisen oppii todella tuntemaa, niin moni asia vaan paranee vanhetessaan… Mainitsin joskus useasti, että toista ei pidä pitää itsestään selvyytenä ja kuitenkin itse sorruin siihen… anna anteeksi!?

Haluan vanheta kanssasi, vaikka ei se mummo peppu ihan hirveästi just nyt hotsota 🙂 Haluan kaikkia näitä asioita ihan oikeasti, enkä juokse enää ikinä karkuun. Haluan asiat tärkeysjärjestykseen!

Jos teet minusta maailman onnellisimman miehen, niin lupaan ylittää itseni jatkossa vaikka joka päivä tehdäkseni sinusta maailman onnellisimman naisen!

Juha

PS: Nyt ei ollut uudempaa kuvaa tarjolla, mutta laita oma kuvasi siihen viereen, niin huomaat niiden olevan täydellinen pari!