Kalevin kirje Härmälästä tulevalle vaimolleen Leenalle Petäjävedelle 1967

Tämä kirje on minulle rakkain. Tästä alkoi vuosien ahkera kirjeenvaihto ja tapaamiset minun ja Kalevini kesken 1967. Avioiduimme vuonna 1973. Yhteiseen kotiin toimme mukanamme isot kirjeniput ja ne pysyivät aina muutoissa mukana. Kaikki kaunis päättyi yllättäen. Kalevi kuoli keväällä 2013. Muistot ja kirjeet ovat kuitenkin aarteinani yhä tallella.

Härmälä 12.6.-67

Hei vaan Leena!

Toivottavasti kotimatka sujui mukavasti eikä koko matkaa tarvinnut seistä. Kuten kuoresta huomaat unohdin osoitteesi, mutta muistelin sinun kirjoittaneen veljesi korttiin tuon Kuivasmäen ja ajattelin yrittää sitä. Mikäli osoite on oikea niin hyvä on.

Kuten ennustelitkin, lähtivät sadepilvet perässänne pois täältä. Suunnasta en tosin tiedä sanoa mitään. Olisihan se mukavaa jos niiden suunta olisikin ollut päinvastainen kuin teidän. Kova tuuli tänne jäi, mutta onneksi se vielä on myötäinen aamulla, kun täytyy kovalla kiireellä polkea töihin. Takaisin tullessa ei ole niin kova kiire, joten voi polkea rauhallisemmin ja taistella tuulta vastaan. Heräsitkö muuten aamulla ajoissa? Minulla hieman tuotti vaikeuksia vaikken valvonutkaan yhtä paljon kuin te.

Tämä kirjoittaminen tuntuu taas oudokseltaan vaikealta, kun ei tahdo keksiä asioita mistä kirjoittaa. Mielestäni kuitenkin kirje on kirje vaikka siinä ei aina niin asiaa olisikaan. Olisin kovin mielissäni, mikäli sinäkin haluaisit kirjoitella tännepäin. Tapaamisemmehan jäi loppujen lopuksi niin kovin lyhyeksi. Sen vuoksi tahtoisinkin nähdä sinut pian uudelleen. Selailin juuri allakkaa ja huomasin, että juhannus olisi sopivaa aikaa. Mikäli tahdot vielä tavata, niin kirjoita pian. Olisiko sinun helpompi päästä tänne, vai haluaisitko minun tulevan sinne?

Tahtoisin kovin mielelläni myös valokuvasi, koska ei silloin ollut omaa kameraa käytettävissäni. Ellet voi täällä otettuja kuvia lähettää, lähetä joku muu.

Koska et ilmeisesti tiennyt edes nimeäni, laitoin sen kuoreen osoitteen kera. Olen siis vain Kalevi. No, tärkeinhän tuli jo sanottua joten lopetan kirjeeni tähän. Toivoisin Sinun vastaavan mahdollisimman pian. Muista myös kuva.

Monin terveisin, Kalevi!

PS. Mikäli et halua jatkaa yhteydenpitoa, kirjoita se kuitenkin vastauksena tähän kirjeeseen. Toivon vastauksen olevan myönteinen. Sama