Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Kirjasto

Kirjaston aineistohaku

Postimuseon kirjasto on postihistorian sekä filatelian ja muun keräilyalan erikoiskirjasto.

Kirjaston kokoelmiin kuuluu kattavasti postitoiminnan historiaa käsitteleviä julkaisuja ja alan tutkimusta palvelevia lähdeaineistoja. Postin toimintaan liittyviä virallisia julkaisuja, säädöksiä ja taksoja on aina 1500-luvulta nykypäivään asti.

Postihallinnon kiertokirjeet ja kirjelmät ovat tärkeä postihistorian lähdeaineisto. Kiertokirjeet ja kirjelmät löytyvät digitoituina kotisivuiltamme.

Kirjastokokoelmien toinen painopiste on postimerkkeilyssä ja muussa keräilyssä. Filateelista tutkimuskirjallisuutta sekä postimerkkiluetteloita on kaikkialta maailmasta. Myös postikortteja käsittelevät julkaisut kuuluvat aineistoomme.

Kirjastoon tilataan useita filateelisia lehtiä sekä Suomesta että ulkomailta.

Kirjaston aineistot ovat haettavissa verkkokirjastostamme. Filateelisten lehtien artikkelien viitetietoja voi hakea Finna-hakupalvelusta.

Kirjaston aineistoja annetaan myös kaukolainaan. Kaukolainatilauksen voi tehdä puhelimitse tai sähköpostilla. Kaukolainoista peritään hinnaston mukainen maksu.

Kirjaston yhteystiedot

Käyntiosoite: Lapintie 1
Postiosoite: Häkiläpolku 3, 33100 Tampere

Vierailu kirjastossa

Kirjasto on avoinna kävijöille sopimuksen mukaan. Tiistain aukiolosta on luovuttu elokuussa 2021. Voit sopia vierailusta oheisten yhteystietojen kautta. Tervetuloa!

Postimuseon kirjasto

Takaisin ylös