Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Kirjasto

Postimuseon kirjasto on postihistorian sekä filatelian ja muun keräilyalan erikoiskirjasto. Kirjaston kokoelmiin kuuluu kattavasti postitoiminnan historiaa käsitteleviä julkaisuja ja alan tutkimusta palvelevia lähdeaineistoja. Postin toimintaan liittyviä virallisia julkaisuja, säädöksiä ja taksoja on aina 1500-luvulta nykypäivään. Kirjastomme toinen painopiste on postimerkkeilyssä ja muussa keräilyssä. Filateelista tutkimuskirjallisuutta sekä postimerkkiluetteloita on kaikkialta maailmasta. Lisäksi kirjastostamme löytyy postikortteja käsitteleviä julkaisuja.

Kirjastossamme on saatavilla suomalaisia ja ulkomaalaisia filateelisia lehtiä. Filateelisten lehtien artikkelien viitetietoja voi hakea Finna-hakupalvelusta.

Kirjaston yhteystiedot

Käynti- ja postiosoite:
Häkiläpolku 3, 33100 Tampere

Vierailu kirjastossa

Postimuseon kirjasto on avoinna kävijöille sopimuksen mukaan. Voit sopia vierailusta viereisien yhteystietojen kautta. Olethan hyvissä ajoin yhteydessä kirjastoon aikomastasi ajasta.

Tervetuloa!

Postimuseon kirjasto

Kirjahyllyjä täynnä kirjoja molemmin puolin, etualalla palvelupiste. Postimuseon kirjasto on avoinna kävijöille sopimuksen mukaan.
Kirjahyllyjä täynnä kirjoja molemmin puolin, etualalla palvelupiste.
Takaisin ylös