Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Julkaisut

Postimuseo julkaisee näyttelyiden ja muun toimintansa teemoihin liittyviä tutkimuksia ja artikkelikokoelmia. Uusi vertaisarvioitu julkaisusarjamme Viestin käsittelee viestintähistorian ajankohtaisia teemoja historiaan ja tulevaan katsoen. Samanniminen podcast tuo uusia näkökulmia näihin teemoihin.

Museon hankkeista tuotetaan usein sähköinen julkaisu. Postimuseon ystävät ry:n kanssa olemme julkaisseet vuosikirjaa Tabellarius. Julkaisuja voi ostaa Vapriikin museokaupasta ja Trafiikki-museoiden verkkokaupasta.

Viestin-podcast

Viestin-podcast perehtyy viestinnän ajankohtaisiin ilmiöihin sekä niiden historiaan ja tulevaisuuteen. Tarjoamme kiinnostavia näkökulmia viestinnän murroksiin ja uusia oivalluksia ajasta, jossa elämme. Podcastissa julkaistaan uusi jakso joka kuukausi.

Tieteelliset julkaisut

Tuomas Hoppu, Heikki Nikali
Aamun lehti – Sanomalehtien jakelun historia ja tulevaisuus
Viestin. Viestintähistorian julkaisuja 1
Postimuseo 2021
200 sivua, kuvitettu

Osta Trafiikin verkkokaupasta


Marko Tikka, Ilari Taskinen, Seija-Leena Nevala-Nurmi (toim.)
Kirjeitä sodasta. Kirjoittamisen tavat ja merkitykset kriisiaikoina
Postimuseo ja Tampereen historiallinen seura 2015
273 sivua, kuvitettu

Osta Trafiikin verkkokaupasta

Tuomas Hoppu
Jääkärit Saksan tiellä. Jääkäreiden tarina kirjeiden ja päiväkirjojen valossa
Postimuseo 2016
265 sivua, kuvitettu

Osta Trafiikin verkkokaupasta

 

Hankkeiden julkaisut

Esirippu auki – Opas yhteisölähtöiseen yleisötyöhön museoissa
Postimuseon, Suomen Pelimuseon ja mediamuseo Rupriikin yhteisen Esirippu auki! – museoiden kokoelmien avaaminen osallistavan taiteen keinoin (2022) -hankkeen tuloksena valmistunut opaskirja. Hanke sai rahoitusta Museoviraston Museoiden innovatiiviset hankkeet -avustuksesta.


Museojamien avulla lähihistorian ilmiöt talteen.
Työmalli Museojamien järjestämiseen

Postimuseon, Suomen Pelimuseon ja mediamuseo Rupriikin yhteisen Museojamit-hankkeen (2018-2019) loppujulkaisu. Hanke sai rahoitusta Museoviraston Museoiden innovatiiviset hankkeet -avustuksesta.


Museum Jams in recording recent history phenomena.
Work model for organising Museum Jams

The work model was produced in the Museum Jams -project (2018-2019). The project was a joint effort of the Postal Museum, the Finnish Museum of Games and media museum Rupriikki and was funded by the Finnish Heritage Agency.


Kuka muistaa? Hiljainen tieto museoissa
Hiljainen tieto kiertoon -hankkeen (2020) loppujulkaisu. Hanke oli työväenmuseo Werstaan ja Postimuseon yhteinen, ja se sai rahoitusta Museoviraston Osaamisen kehittämisen apurahoista.

 

 

 

 

Filateeliset julkaisut

Harri Ala-Honkola, Hannu Kauppi, Juhani Kerppola, Ari Muhonen, Esko Seitsonen
Suomen postitaksat 1875-2001 – Finnish postage rates 1875-2001
Postimuseo 2016
400 sivua, kuvitettu

Osta Trafiikin verkkokaupasta

 

Vuosikirja Tabellarius

Postimuseon ystävät ja Postimuseo julkaisivat vuosina 1999-2021 Tabellarius-vuosikirjaa. Julkaisusarjan tarkoituksena on valottaa Postin ja viestinvälityksen vuosisataista historiaa erityisteemoja käsittelevien artikkelien avulla. Toistuvina teemoina ovat olleet myös filateliaan ja postimerkkeihin sekä Postimuseon ja ystäväyhdistyksen toimintaan liittyvä aiheet. Tabellariuksessa on lisäksi julkaistu museon ja yhdistyksen vuosikertomukset. Tabellarius ilmestyi muutamaa poikkeusta lukuunottamatta vuosittain ja se on jaeltu kaikille Postimuseon ystävät ry:n jäsenille.

ISSN 1457-9197

Osta Trafiikin verkkokaupasta

Takaisin ylös