Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Kysy museolta

Kysy museolta on yhdeksän suomalaisen museon yhteinen verkkotietopalvelu, jonka kautta voit lähettää palvelussa mukana olevien museoiden erikoisalaan liittyviä kysymyksiä museoille. Sivulla voit lähettää postiin tai keräilyyn liittyviä kysymyksiä Postimuseolle.

Postimuseo vastaa palvelun kautta tulleisiin kysymyksiin kysyjän ilmoittamaan sähköpostiosoitteeseen kahden viikon kuluessa kysymyksen vastaanottamisesta. Yleisinä lomakausina vastausaika saattaa kuitenkin olla pidempi.

Siirry Kysy museolta -palvelun Postimuseon sivulle

 

Kysy meiltä postihistoriasta, filateliasta ja postikorteista!

Voit kysyä kuvan kanssa tai ilman kuvaa. Postimuseon henkilökunta vastaa ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen. Huomioithan, että museo ei anna esineistä tai keräilykohteista hinta-arvioita. Osa kysymyksistä vastauksineen julkaistaan nimettöminä ja toimitettuina Kysy museolta -verkkosivuilla. Vastaus kysymykseesi saattaa jo löytyä sivuilta – katso mitä on kysytty aikaisemmin.

Lisätietoja

Palvelun kautta lähetetyt kysymykset, kuvat, kommentit ja annetut vastaukset tallennetaan Postimuseon tietokantaan. Osa kysymyksistä vastauksineen julkaistaan toimitettuina palvelun verkkosivuilla. Kysyjän nimeä ei julkaista, vaan kysyjän henkilöllisyys ja yhteystiedot jäävät vain Postimuseon tietoon. Kysymykseen liitetyistä kuvista julkaistaan ne, joiden käyttöön kysyjä on antanut luvan. Museo voi myös oman harkintansa mukaan jättää kuvia julkaisematta.

Omaan kysymykseen kannattaa etsiä vastausta sivulla jo julkaistusta materiaalista. Aiemmin tehtyihin kysymyksiin ja annettuihin vastauksiin voi kohdistaa asiasanahakuja.

Annettuja vastauksia on mahdollista kommentoida. Kommentit lähetetään Postimuseolle. Museo julkaisee vain sellaiset kommentit, joiden julkaisuun kommentoija on antanut luvan. Museo voi myös oman harkintansa mukaan jättää kommentteja julkaisematta. Kommentin lähettäjä voi valita, haluaako nimensä julkaistavaksi kommentin yhteydessä vai ei. Jos kommentti sisältää uutta tietoa kysytystä asiasta, museo voi päivittää antamaansa vastausta kommentin perusteella.

Palvelu on maksuton. Poikkeuksellisen laajoista tiedonhauista Postimuseo kuitenkin perii maksun. Museo ottaa kysyjään yhteyttä, mikäli kysymys vaatii maksullista tiedonhakua.

Siirry Kysy museolta -palvelun Postimuseon sivulle
Takaisin ylös