Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Kokoelmapalvelut

Kokoelmiin tutustuminen

Kokoelmiin tutustumista varten on hyvä sopia vierailusta etukäteen. Tutkittavan aineiston käytössä saattaa olla rajoituksia esimerkiksi aineiston kunnosta johtuen, minkä vuoksi sen esille ottamiseen täytyy varata jonkin verran aikaa.

Asiantuntija- ja tietopalvelut

Jos et pääse itse paikan päälle tutkimaan aineistoja, voit myös tilata tutkimuspalveluna aineiston tutkimista haluamastasi näkökulmasta kohtuullisessa määrin. Tällöin työstä neuvotellaan etukäteen ja sovitaan käytettävästä ajasta. Tutkimuspalveluista veloitamme hinnaston mukaan.

Lyhyisiin tietopalvelukysymyksiin, jotka eivät vaadi laajempaa tutkimusta, vastaamme korvauksetta. Tietopalvelukysymyksiä voi esittää Kysy museolta -verkkotietopalvelun kautta.

Postimuseo ei anna hinta-arvioita aineistoista.

Museoaineistojen lainaus

Lainaamme mahdollisuuksien mukaan muille ammatillisesti hoidetuille museoille kokoelmiin kuuluvia objekteja. Lainaaja vastaa nouto- ja palautuskustannuksista sekä kohteen vakuuttamisesta. Kokoelmapalveluiden hinnasto.

Lahjoitukset museolle

Postimuseo tallentaa kokoelmiinsa suomalaiseen postihistoriaan liittyviä esineitä, kuvia ja arkistoaineistoa. Museo kartuttaa kokoelmiaan kokoelmapolitiikkaan perustuen. Lahjoitetun aineiston tulee täydentää jo olemassa olevaa kokoelmaa. Lahjoitetun aineiston täysi omistus- ja käyttöoikeus siirtyy Postimuseolle. Jos mietit lahjoitusta Postimuseolle, ota ensin yhteyttä kokoelmat@postimuseo.fi.

Yhteystiedot

Sanna Oikarinen

050 430 0273
postimerkkikokoelmat, filatelia, postikortit

Maria Pietilä

050 546 0124
esine- ja kuvakokoelmat

Mikko Nykänen

040 518 2713
kirjasto, arkisto, leimasinkokoelma

Kokoelmapalvelut

Postivaunun esineistöä.
Postimestarin työvälineitä 1800-luvun postikonttorissa.
Helsinkiläisiä postinkantajia 1908-1909. Kuvaaja Atelier Modern.
Postiauto Pelkosenniemellä Pyhätunturin majalla 1967.
Itsenäisyyden ajan postimerkkien tutkimuskokoelmasta löytyvät kaikki suomalaisten postimerkkien arkit eri painoerineen. Sitä edeltävältä ajalta on myös kattava sarja muun muassa Rosenlewin arkkikokoelmassa.
Postimuseon arkiston laaja sinetti- ja leimasinaineistokokoelma sisältää muun muassa toimipaikoissa käytetyt erityyppiset leimat, kuten paikkakunta-, kylä-, numero- ja erikoisleimat.
Takaisin ylös