Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Kokoelmat

Kapteeni Carl Korsmanille kuulunut postitorvi on osa Postimuseon kokoelmia. Voit tutustua muihin 3D-mallinnettuihin esineisiin Trafiikki-museoiden Sketchfab-tilillä. Lue myös blogikirjoitus “Postitorvi lähikuvassa – 3D-mallintamisella uutta tietoa esineistä” Trafiikki-museoiden sivuilta.

 

Postimuseon kokoelmat kertovat suomalaisen postitoiminnan historiasta ja Posti Group -konsernin kehityksestä. Kokoelmiin kuuluu esineitä ja muita dokumentteja 1500-luvun lopulta aina nykyaikaan saakka. Tallennamme eri tavoin myös nykypäivän ilmiöitä.

Kokoelmissamme on esineitä sulkakynästä linja-autoon. Postimerkkikokoelma sisältää postimerkkien ja niiden tuotantoon liittyvän aineiston ohella myös filateelisia referenssikokoelmia. Kuvakokoelmiin kuuluu valokuvien ja filmien lisäksi julisteita sekä postikortteja. Postimuseolla on myös mittava leimasinkokoelma.

Arkistoaineisto, kuten postihistorialliset asiakirjat ja kartat, muodostaa mielenkiintoisen lähdemateriaalin niin tutkimuksen tekoon kuin harrastuksenkin tueksi. Museon kirjastosta löytyy tietoa postihistoriallisen ja filateelisen tutkimuksen tarpeisiin.

Osaan kokoelmista voit tutustua museoiden, arkistojen ja kirjastojen yhteisen Finna-hakupalvelun kautta. Lisäämme säännöllisesti tietoa kokoelmistamme Finnaan.

Kokoelmia voi tutkia museon tiloissa sopimalla vierailusta etukäteen, ks. Kokoelmapalvelut.

Lahjoitukset museolle

Postimuseo tallentaa kokoelmiinsa suomalaiseen postihistoriaan liittyviä esineitä, kuvia ja arkistoaineistoa. Museo kartuttaa kokoelmiaan kokoelmapolitiikkaan perustuen. Lahjoitetun aineiston tulee täydentää jo olemassa olevaa kokoelmaa. Lahjoitetun aineiston täysi omistus- ja käyttöoikeus siirtyy Postimuseolle. Jos mietit lahjoitusta Postimuseolle, ota ensin yhteyttä kokoelmat@postimuseo.fi.

Kokoelmiin liittyviä kysymyksiä voit esittää Kysy museolta -verkkotietopalvelussa.

Takaisin ylös