Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Nykypäivän tallennus

Postimuseon tallennustoiminta keskittyy tänä päivänä yhä enemmän nykyhetken dokumentointiin. Ajankohtaisista tapahtumista ja ilmiöistä on mahdollista muodostaa monipuolisempi kuva useampia eri keinoja käyttäen. Tapahtumia tai toimintaa voidaan tallentaa esineiden, dokumenttien, valokuvien, videoiden ja haastattelujen avulla.

Postimuseo toimii myös osana suomalaisten ammatillisten museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto TAKOa. Sen puitteissa museot sopivat muun muassa tallennusalueiden vastuujaosta. Postimuseon tallennusvastuualueisiin kuuluu esimerkiksi postitoiminta, postin käsittelyyn ja kuljetukseen liittyvä toiminta ja logistiikka sekä verkkokauppa ja viestinnän eri alueita. Vastaamme myös suomalaisten postimerkkien ja niihin läheisesti liittyvän filateliaharrastuksen tallentamisesta.

TAKO-verkostossa museot toteuttavat yhteisesti sovittuja tallennushankkeita. Esimerkiksi vuonna 2020 museoiden yhteisen tallennustempauksen aiheena oli kulutus. Museot dokumentoivat yhden päivän aikana yhteiseen teemaan liittyviä ilmiöitä jokainen oman tallennustehtävänsä näkökulmasta. Postimuseo haastatteli kuluttajia verkkokaupan käytöstä.

Nykypäivän tallennushankkeita

Vetolan postimerkkiliike Tampereella, haastateltavana Hannu Vetola. Postimuseo tallentaa nykypäivän tapahtumia esimerkiksi haastattelujen ja videoiden avulla.
Paketteja Postin toimipaikassa.
Postin kuljettamat paketit matkalla pakettiautomaattiin.
Postin logistiikkakeskus Vantaalla.
Takaisin ylös