Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Viestin-podcast

Postimuseon tuottama Viestin-podcast perehtyy viestinnän ajankohtaisiin ilmiöihin sekä niiden historiaan ja tulevaisuuteen. Tarjoamme kiinnostavia näkökulmia viestinnän murroksiin ja uusia oivalluksia ajasta, jossa elämme.

Syksyn 2021 ja kevään 2022 ajan Viestin-podcast keskittyy sanomalehteen.

Uusia jaksoja julkaistaan kerran kuussa. Jaksot ovat kuunneltavissa yleisimmillä podcast-alustoilla.

 

Viestin-podcastin jaksot

 

Jakso 1, Sanomalehden kuolemanspiraali, 59 min
Viestin-podcastin ensimmäisessä jaksossa keskustelemme paperisanomalehden tulevaisuudesta. Paperisten sanomalehtien tilausmäärät ovat romahtaneet huippuvuodesta 1990 erityisesti digitalisaation ja lehtien hintakehityksen seurauksena. Postimuseon tietopalvelupäällikkö Mikko Nykänen perehtyy Postin entisen tutkimusjohtajan, FT Heikki Nikalin kanssa ilmiön syihin. Pohdimme, miten sanomalehtijakelu järjestetään tulevaisuudessa jakelun yksikkökustannusten noustessa. Lisäksi keskustelemme sanomalehden merkityksestä meille lukijoille ja median muutoksen vaikutuksista yhteiskuntaan.

 

Jakso 2, Sanomalehti teki meistä kansalaisia, 1 h 4 min
Viestin-podcastin toisessa jaksossa keskustelemme sanomalehden lukemisesta. Lehtien tilaus- ja lukijamäärät ovat laskeneet, ja median kuluttajien vaihtoehdot ovat monipuolistuneet. Sanomalehti kilpailee ihmisten vapaa-ajasta ja mielenkiinnosta monien muiden toimijoiden kanssa. Postimuseon projektitutkija Henna Kojon kanssa lehden lukijoista ja lukemisen kulttuurista keskustelemassa on journalisti, FT Erkki Hujanen. Keskustelu kulkee sanomalehden sosiaalisten ja yhteiskunnallisten merkitysten jäljillä. Keitä ovat ei-tilaajat, entä tekeekö sanomalehden lukeminen ihmisestä kunnon kansalaisen?

 

Takaisin ylös