Tampereen teknillisen opiston kirje opiskelijaksi hyväksymisestä Lauri Lehtiselle 1977

Sain kirjeen kesällä 1977, ja sen oli minulle kirjoittanut tietokone. Neljäkym- mentä vuotta sitten ne olivat suuria ja harvinaisia laitteita, ja tähän nimen- omaiseen yksilöön tutustuin itsekin pari vuotta myöhemmin. Tuolloin tieto- koneet kirjoittivat vain versaalilla ja mekaanisten tulostimien takia kirjaimet hyppivät riveillä ylös alas.

Olin armeijan jälkeen ollut töissä saadakseni työkokemusta ja voidakseni pyrkiä Tampereen teknilliseen opistoon. Eräänä päivänä postiluukku kolahti. Tämä kirje muutti koko loppuelämäni, sillä se vei minut ensin insinööriksi ja myöhemmin tekniikan alan toimittajaksi. Mikään elämänvaiheistani olisi tuskin toteutunut ilman opiskelua, joka antoi laajat pohjatiedot esimerkiksi tähtitie- teen ja sääilmiöiden ymmärtämiselle.

Tietokoneetkin osaavat siis kirjoittaa vetoavia, elämään vaikuttavia kirjeitä. Ja kyllä niiden käsialakin on parantunut neljässä vuosikymmenessä.

ILMOITUS TEKNILLISEEN OPISTOON PYRKINEELLE 2-51-520-1-004 1977

TEIDÄT ON VALITTU OPPILAAKSI 1.HAKUKOHTEESEENNE:
TAMPEREEN TOL, TO
PROSESSITEKNIIKKA
VERTAILUPISTEMÄÄRÄLLÄ 082 JA SIJALUVULLA 004 VIIMEISEN OTETUN PISTEM. 068

TÄMÄ ILMOITUS ON SAMALLA TODISTUS SIITÄ, ETTÄ ASIANOMAINEN ON HYVÄKSYTTY OPPILAAKSI TÄSSÄ ILMOITUKSESSA MAINITTUUN OPPILAITOKSEEN