Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Postimuseon Viestin-podcast tarjoaa oivalluksia sanomalehden muutoksesta

17.09.2021

Postimuseon uuden Viestin-podcastin ensimmäinen jakso julkaistaan tänään. Viestin tarkastelee syksyn ja kevään aikana sanomalehden muutosta digitalisaation keskellä ja tarjoaa uusia oivalluksia ajasta, jossa elämme. Jatkossa podcast käsittelee muita ajankohtaisia viestinnän teemoja rennolla ja faktapohjaisella otteella.

Paperisen sanomalehden tilausmäärät ovat laskeneet radikaalisti huippuvuodesta 1990. Mistä muutos johtuu, miten se vaikuttaa lehden lukemiseen ja journalismiin, entä lehtijakelun järjestämiseen? Näitä kysymyksiä pohdimme vaihtuvien vieraidemme kanssa, jotka ovat tutkineet aihetta eri näkökulmista ja työskentelevät sanomalehtien parissa. Asiantuntijavieraita jututtavat Postimuseon henkilökunnan jäsenet.

Viestin-podcastin jaksot tulevat yleisimmille podcast-alustoille kuukauden puolivälissä. Sanomalehti on teemana kevääseen 2022 asti kahdeksassa jaksossa. Ne käsittelevät muun muassa paperisen sanomalehden heikkenevää asemaa, sanomalehtijakelun historiaa, lehden jakelutyötä ja lukijoiden suhdetta sanomalehteen.

Viestin-podcast täydentää Postimuseon tarjoamia näkökulmia viestinnän ajankohtaisiin aiheisiin. Käsittelemme sanomalehden muutosta myös Aamukahvi ja tuore lehti -näyttelyssä ja uudessa kirjassa Aamun lehti – Sanomalehtien jakelun historia ja tulevaisuus. Kokonaisuus kutsuu pohtimaan, mikä on sanomalehden merkitys meille lukijoille ja miten sen käynnissä oleva muutos vaikuttaa meihin. Podcast tuo tutkittua tietoa ja ammattilaisten näkemyksiä ajattelun aineksiksi.

Podcast on osa Postimuseon muutosmatkaa kohti viestinnän valtakunnallista vastuumuseota vuosina 2021–2023.

Viestin-podcast Postimuseon kotisivuilla https://www.postimuseo.fi/julkaisut/podcast/ ja muilla podcast-alustoilla, kuten Spotify, Apple ja Google.

Lue lisää Aamukahvi ja tuore lehti -näyttelystä: https://www.postimuseo.fi/nayttely/aamukahvi-ja-tuore-lehti/ ja Aamun lehti – Sanomalehtien jakelun historia ja tulevaisuus -kirjasta https://www.postimuseo.fi/tiedotteet/aamun-lehti-julkaisu/

Lisätietoja:

Mikko Nykänen, tietopalvelupäällikkö, 040 518 2713 / mikko.nykanen@postimuseo.fi

Takaisin ylös