Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Suomalaisten salaiset retkivinkit syyslomalle

Suvi Jalli

Pyysimme kesällä 2021 suomalaisia lähettämään meille postikortilla terveisiä Suomen suvesta ja vinkkaamaan koti- ja mökkipaikkakunnan tai lomareissun parhaat paikat ja nähtävyydet. Kortteja kolahteli postilaatikkoomme toista sataa. Kiitos niistä jokaisesta!

Terveisiä saimme niin kaupungeista ja tunnetuista nähtävyyksistä kuin omasta mökkirannasta, maaseudun rauhasta ja matkan varrelle osuneista yllättävistä paikoista ja piilossa olevista kotimaan helmistä.

Poimin postikorteista vinkkejä syysloman viettäjille.

Oletko käynyt Forssassa?

Forssa on vanhojen punatiilitehtaiden ympärille rakennettu kaunis puistojen kaupunki, vinkkasi Aila.

Samalla reissulla kannattaa poiketa Jokioisissa, jossa on mielenkiintoisia rakennuksia, esimerkiksi tapulimakasiini, kartanonpuisto ja kapearaiteinen museorautatie, kertoi Ari.

Lahti

Lahdesta, Euroopan vuoden 2021 ympäristöpääkaupungista, tuli useita vinkkejä vierailun arvoisista kohteista.

Hyppyrimäet, Vesijärven satama, Olavi Lanun patsaspuisto, Apulandia ja radio- ja tv-museo Mastola ovat Arjan suosikkeja.

Lahden suunnalla on myös Evon retkeilyalue, jossa voi bongata hyvällä onnella vaikka majavia, kertoo Heikki.

Jalasjärvi

Pohjanmaan suuntaan kolmostietä matkaavien kannattaa pysähtyä Jalasjärvellä.

Jalasjärven Pirunpesässä on hiidenkirnu ja näkötorni Isovuoren laella. Lisäksi voi käydä ihmettelemässä Spede Pasasen muistomerkkiä, kertoo Ritva.

Keski-Suomen helmi on Jyväskylä!

Jyväskylässä kaikki on kävelymatkan päässä ja lasten kanssa liikkuminen on helppoa. Alvar Aallon arkkitehtuuriin, Harjun näkötorniin ja Pandan tehtaanmyymälään kannattaa tutustua, suosittelevat Pirjo ja Markku.

Pirkanmaa

Pirkanmaalla kannattaa poiketa ainakin Toijalassa ja Sahalahdella.

Toijalan ABC:n pihassa seisoo Tr1-veturi 1088, lempinimeltään Risto, joka on Tommin perheen suosikki.

Sahalahdella pitää ehdottomasti tutustua C.J. Engelin suunnittelemaan kirkkoon ja Kuohuvaisten myllyyn, suosittelee Sanna.

Monipuolinen Tampere

Tampereella retkikohteita ja tutustuttavaa riittää niin kaupungissa kuin luonnossa.

Lapinlahden kylpylä tarjoaa hienot puitteet ja näköalat Näsijärvelle. Sieltä on lyhyt matka myös Postimuseoon ja Vapriikkiin, kertoo Päivi.

Kintulammin luonnonsuojelualueella on Viljan mielestä upeat retkeilymahdollisuudet ja ehdottomasti Mansen paras hotelli ja spa-osasto.

Tiesitkö?

Paikkakunta- ja nähtävyyskorteilla on pitkä historia. Monet kortit noudattelevat yhä 1800-luvun esitysperinnettä, jossa kuva koostuu useista pikkukuvista. Postimuseon Parhain terveisin – postikortti 150 vuotta verkkonäyttelyssä voit tutustua matkailukortteihin ja suomalaisen postikortin historiaan ja käyttökulttuuriin Suomessa.

Tutustu!

Kesän postikorttikeräykseen lähetettyihin postikortteihin voit tutustua täällä.

Postin omakuvapostikorttipalvelu on kätevä: sillä voit suunnitella ja lähettää kortin helposti verkosta tai OmaPosti-sovelluksella. Vastaanottajalle kortti saapuu perinteisenä postikorttina. Lue omakuvapostikortista lisää ja lähetä se Postin sivuilta.

Kivaa syyslomaa kaikille ja tervetuloa myös Postimuseoon ja museokeskus Vapriikkiin! Meidän syyslomaohjelmassa on tarjolla vaikka mitä!

 

Hymyilevä silmälasipäinen nainen puolipitkissä tummissa hiuksissaan, vihreässä puserossaan ja värikkäässä huivissaan.
Suvi Jalli näyttelypäällikkö
Suvi Jalli, näyttelypäällikkö. Pitkän linjan postilainen ja museolainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Takaisin ylös