Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Päiväkodit

Huom:

Tartuntatautitilanteesta johtuen museokeskus Vapriikissa noudatetaan voimassa olevaa koronaohjeistusta. Mikäli haluat tuoda ryhmän tutustumaan Postimuseoon, VARAATHAN KÄYNTISI ENNAKKOON. Soita puh. 03 56566966 ja varaa aika luokallesi!

Postimuseon tarjonta päiväkotiryhmille

Postimuseon virikkeellisessä Viestinviejät-perusnäyttelyssä päiväkotiryhmät ja esikoululaiset voivat ratsastaa puhuvan postihevosen Ahto-Kustaan selässä, tarkastella pelin avulla miten postia on kuljetettu ja kirjoittaa ja taitella oman kirjeen 1700-luvun mallin mukaisesti.

Aika ajoin museo tarjoaa myös työpajoja, sadunkerrontaa, nukketeatteriesityksiä ja draamaopastuksia. Esitysten myötä historia muuttuu eläväksi!

Maksuttomat nukketeatteriesitykset varhaiskasvatuksen, esiopetuksen ja alakoulujen ryhmille 21.- 24.9.

Postimuseo ja nukketeatteri Sytkyt järjestävät maksuttomia nukketeatteriesityksiä päiväkotien, esiopetuksen ja alakoulujen ryhmille. Esitykset ovat osa Postimuseon Aamukahvi ja tuore lehti -näyttelyn ohjelmaa.

Syysksussa Postimuseossa seikkailee August-niminen miekkonen, joka on ahkera lukemaan! Nukketeatteri Sytkyjen nukkenäyttelijä Juha Laukkanen vie lapset hauskalle ja opettavaiselle matkalle kirjainten ja uutisten maailmaan. Löytääkö August sanomalehdestä kadonneet kirjaimet ja ehtiikö aamun lehti ajoissa perille? Lasten avulla kaikki on varmasti mahdollista!

 

ESITYKSET

21.­­­­–24.9. ti-pe klo 9 ja 9:45

Ilmoittautuminen alkaa torstaina 9.9. klo 10.00.

Ilmoittautumiset Vapriikin infoon,

puh. 03-5656 6966. Vain yksi varaus/puhelu.

Museovierailu on tehty mahdollisimman turvalliseksi ja noudatamme voimassa olevaa koronaohjeistusta. Huomaathan, että poikkeuksellisen tilanteen takia ryhmiä ei saa yhdistää keskenään.

TIEDOT
Kohderyhmä: päiväkodit, esiopetus ja 1-4 lk.

Kesto: 20 min

Esitys on ilmainen

Toteutus: Nukketeatteri Sytkyt, Juha Laukkanen.

 

 

Esikoululaiset, Merkillinen viesti -toiminnallinen opastus Viestinviejät-näyttelyyn, Kesto 45 min

Toiminnallisella opastuksella kummastellaan merkillistä viestiä joka johdattaa kävijät hämmästyksestä hammastukseen ja saa melkein kielenkin tahmeaksi. Mahdutaanko maksikirjeessä maailmalle vai päädytäänkö paikallisen pikapostin vietäviksi? Kierroksella selviää miten kirje päätyy lähettäjältä vastaanottajalle, tarkastellaan millä eri kulkuvälineillä postia on kuljetettu ja sanallistetaan erilaisia lähetyksiä. Kierros on suunniteltu yhdessä Tampereen kaupungin museopalvelujen kulttuurikasvatusyksikkö TAITEn kanssa.

Tehtäviä museovierailun jälkeen.

Ryhmän koko: enintään 30 oppilasta opettajineen ja valvojineen.
Opastus: arkisin 40 euroa, viikonloppuisin 50 euroa. 

Museon pääsyliput: Alle 7-vuotiaat ilmaiseksi, lapset (7-17-vuotiaat) 6 €, pirkanmaalaiset koululaisryhmät pääsevät Vapriikkiin ilmaiseksi tammi-huhtikuussa ja elo-joulukuussa. Koululais- ja päiväkotiryhmän mukana tulevat opettajat sekä koulu- ja vammaisavustajat pääsevät maksutta museoon.

Ryhmän tulosta pyydetään ilmoittamaan etukäteen Vapriikin infoon puhelimitse myös silloin, kun ryhmällä ei ole varattua opastuskierrosta.

Varaukset: 03-5656 6966

Viestinviejien matkassa – väritys- ja tehtäväkirja

Postin pitkä historia lyhyesti ja ytimekkäästi väritys- ja tehtäväkirjana. Postin tarinaa on mukava seurata värityskuvien, tehtävien ja lyhyiden tekstien avulla. Kirjaa voi hyödyntää Viestinviejät-näyttelyssä tai päiväkodissa. Väritys- ja tehtäväkirjan on kuvittanut Timo Kokkila ja se on suomenkielinen.

Värityskirjan voi ladata ja tulostaa tästä maksutta.

Postimuseon Viestinviejät-näyttelyssä vierailevat ryhmät saavat kirjan mukaansa (1 kpl/ryhmä).
Viestinviejien matkassa – väritys- ja tehtäväkirja on myös myynnissä Vapriikin museokaupassa ja Trafiikkimuseoiden yhteisessä verkkokaupassa.

 

Takaisin ylös