Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Oppimateriaalit

Täältä löydät aiempiin näyttelyihin liittyvät koululaisaineistot:

Transit – rajapostia tehtäväpaketti yläkouluille

 

Transit – rajapostia -näyttely (8.2.2019–5.1.2020) oli kertomus rajat ylittävästä yhteistyöstä ja viestintä- ja kulkuyhteyksien merkityksestä keskellä ensimmäisen maailmansodan pyörteitä vuosina 1914–1918. Näyttely kertoi myös kahdesta pikkukaupungista Venäjän ja Ruotsin rajalla, Torniosta ja Haaparannasta. Kaupungit päätyivät sodan sytyttyä kauttakulkuliikenteen polttopisteeksi. Rajasta tuli tavaroiden, ihmisten ja valuutan kauttakulku-, pako- ja vaihtopaikka. Aikaa leimasivat paitsi lähimmäisenrakkaus ja auttamisenhalu, myös kiskonta, salakuljetus, bisnes- ja rikastumismahdollisuudet.

Oppilaan materiaali sisältää näyttelyyn liittyvän tehtäväpaketin, jonka voi toteuttaa museovierailulla pienryhmissä tai itsenäisesti. Opettajan materiaali sisältää aineistopaketin näyttelystä, tehtävien vastaukset sekä tehtäväehdotuksia hyödynnettäväksi museovierailun jälkeen.

Oppilaan materiaali: tehtävämoniste

Tehtäväpaketin vastaukset.

Opettajan materiaali WWF Suomen järjestämään tarinatuokioon liittyen Uhanlaiset eläimet postimerkkijulkaisun ilmestymiseen 9.9.2016

Opettajan materiaali Liikkeelle! – Uuteen kotiin -näyttelyyn 24.4.–15.11.2015

Koululaisaineisto Kuin silloin ennen – Lasten elämää Rudolf Koivun kuvittamana -näyttelyyn 25.4.2014–3.5.2015. Tulosta materiaali ja taittele vihkoksi.

Takaisin ylös