Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Kohtaamispaikka Kupla

Postimuseon 2. kerros, museokeskus Vapriikki

Kohtaamispaikka Kupla

Kohtaamispaikka Kupla on uudenlainen museotila, joka yhdistää kävijöiden kohtaamisen ja pienimuotoisen näyttelytoiminnan. Kuplan avulla museo vahvistaa suomalaista keskustelukulttuuria, lisää osallisuutta ja kannustaa vuoropuheluun.

Kuplassa museo esittää kysymyksiä, pohtii ja ihmettelee yhdessä kävijöiden kanssa viestinnän hurjaa muutosta ja digitalisaation mukanaan tuomia asioita. Nämä isot ja pienet muutokset vaikuttavat meidän kaikkien elämään. Pohdimme esimerkiksi palvelujen sähköistymistä, tekoälyä, pelikulttuurin ilmiöitä ja demokratian merkitystä.

Kuplan avulla lisäämme suvaitsevaisuutta ja moniäänistä keskustelua. Näin tuemme sananvapautta, siis puolustamme demokratiaa.

Kohtaamispaikka Kupla on osa Postimuseon ja Tampereen historiallisten museoiden valtakunnallista vastuumuseotehtävää. Erityisalana on viestintä, peli, posti ja digitaalinen elämä. Edistämme ymmärrystä medioituneesta maailmasta, ihmisten välisestä vuorovaikutuksesta, tieto- ja tavaravirroista sekä niiden muutoksesta. Herätämme pohtimaan miten eri kanavat, välineet, viestimisen tavat ja sisällöt vaikuttavat elämäämme yksilön, yhteisöjen ja yhteiskunnan tasolla.

Nainen ja mies pyörätuolissa istuvat pöydän ääressä.

Kohtaamispaikka Kupla. Kuva: Wille Nyyssönen

Kaikki ovat tervetulleita Kuplaan

Kupla on kaikille avoin tila museokeskus Vapriikin aukioloaikoina. Kuplassa voit levähtää ja pysähtyä pohtimaan kokemaasi museovierailullasi. Voit ladata itseäsi ja puhelintasi. Kuplasta löytyy tekemistä yksin ja yhdessä. Tarjolla on esimerkiksi erilaisia pelejä, keskustelukortteja ja lukemista.

Kuplan suunnittelussa on huomioitu erityisesti esteettömyys, mikä lisää kaikkien mahdollisuutta osallistua keskusteluihin ja tapahtumiin.

Kohtaamiset

Astu ulos omasta kuplastasi

Kohtaamispaikka Kuplassa järjestetään Erätauko-keskusteluja.

Näyttelyt

Kohtaamispaikka Kuplan näyttelyt ovat kantaaottavia ja pohtivat viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän ilmiöitä eri näkökulmista.

Tutustu näyttelyihin

Nainen kuuntelee luurilla näyttelyn audiota.

Kohtaamispaikka Kupla. Kuva: Wille Nyyssönen

Tervetuloa kuplimaan!

Artikkelikuva: Wille Nyyssönen

Takaisin ylös