Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Postimuseo vihertää

20.04.2021

Postimuseon logo ja nettisivut ovat tällä viikolla vaihtaneet väriä vihreiksi. Osallistumme Museums for Future‘n haasteeseen, jossa museot tuovat esiin ympäristötekojaan ja faktoja ilmastokriisistä. Torstaina 22.4. vietetään Maailman päivää, jolloin museot voivat jakaa kokoelmistaan vihreitä asioita. Postimuseolle kestävä kehitys on tärkeä asia.

Postimuseo kertoo nettisivuillaan vastuullisuudestaan. Kestävyysajattelu vaikuttaa museotyöhön. Sen tulee olla keskiössä yhtä lailla esimerkiksi museokiinteistöjen ja -kokoelmien ylläpidossa kuin sisällöntuotannossa ja museoiden toiminnan tavoitteissa. Olemme ottaneet nämä tavoitteet ohjenuoraksemme suunnitellessamme toimintaamme erityisesti viime vuoden aikana.

Sanoista ekotekoihin

Postimuseolaisia osallistui viime vuonna Museoliiton järjestämään Sanoista ekotekoihin -koulutukseen, joka kesti puolisen vuotta. Koulutus järjestetään taas tänä vuonna. On ilahduttavaa, että suomalaisella museorintamalla on otettu kestävä kehitys kunnolla esiin.

Ekonyrkki

Koulutuksen aikana perustimme Postimuseolle Ekonyrkki-tiimin, joka pitää huolta ekoasioista, kannustaa työyhteisöämme ekotekoihin ja viestii niistä myös ulospäin. Ekonyrkki tekee yhteistyötä myös museokeskus Vapriikin kanssa, missä Postimuseo sijaitsee.

Ekotekomme kohdistuvat toimistotiloihimme, jossa esimerkiksi kierrätysasiat on laitettu kuntoon. Näyttelyissä käytämme parhaamme mukaan kierrätysmateriaaleja ja sisällöissä kerromme ympäristöteemoista, kuten tulevassa näyttelyssämme Aamukahvi ja tuore lehti. Kokoelmahallimme on rakennettu ympäristötietoisesti, siellä on aurinkopaneelit ja maalämpö. Olemme myös aloittaneet hallin hiilijalanjäljen laskennan vuodesta 2019. Liikkumisessa kannustamme pyöräilyyn ja museolla on oma pyörä kaikkien käytössä. Museomme auton kilometrejä tarkkaillaan ja tavoitteena on vähentää autolla ajoa. Yleisötyössä tuomme esiin ekologisia teemoja ja käytämme kierrätysmateriaaleja. Museokaupan tuotteissa on tarjolla kierrätystuotteita.

 

Katso kuvia

Postimuseon pyörä on yhteisessä käytössä.
Toimiston kierrätyspiste uudistettiin ja mukaan tuli uutena mm. muovin keräys.
Takaisin ylös