Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Postimuseo etsii luottamusta kuvaavia tarinoita

07.09.2023

Postimuseo avaa museokeskus Vapriikkiin uudenlaisen museotilan, Kupla – kohtaamispaikan, ja etsii nyt tilan ensimmäistä näyttelyä varten luottamusta kuvaavaa aineistoa, kuten valokuvia tai esineitä, tarinoineen. Ehdotusten pohjalta Postimuseo rakentaa Kuplaan näyttelyn luottamuksesta vuonna 2024.

Postimuseo avaa museokeskus Vapriikissa Tampereella helmikuussa 2024 uudenlaisen museotilan: Kupla – kohtaamispaikka yhdistää kävijöiden kohtaamiset ja näyttelytoiminnan. Kuplan avulla Postimuseo haluaa olla vahvistamassa suomalaista keskustelukulttuuria. Tämä on osa Postimuseon uudistumista.

Kuplan ensimmäinen näyttely Luottamus on liima avautuu helmikuussa 2024. Postimuseo etsii tämän pohjaksi luottamusta symboloivia ja kuvaavia valokuvia, piirroksia, viestejä, esineitä tai muuta aineistoa tarinoineen. Näyttely tukee Kuplassa yhdessä Sitran ja Oma ääni kuuluviin somessa -mediakasvatushankkeen kanssa järjestettäviä ohjattuja keskusteluja.

Ehdotuksen voi lähettää Postimuseoon 31.10.2023 mennessä joko osoitteella Postimuseo, Luottamus, Häkiläpolku 3, 33100 Tampere tai sähköpostitse suvi.jalli@postimuseo.fi. Lähetykseen toivotaan mukaan lyhyttä tarinaa ja yhteystietoja.

Kaikki ehdotuksen lähettäneet osallistuvat kolmen Museokortin arvontaan. Kaikki näyttelyyn osallistuvat saavat kutsun Kuplan avajaisiin.

Kupla – kohtaamispaikka on osa Postimuseon uudistumista laajemmin viestinnän ja kommunikaation eri osa-alueita käsitteleväksi museoksi. Uudistuminen kantaa nimeä MuseoX – kohti viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän museota.

Postimuseon näyttelyt sijaitsevat museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Näyttelyhaun lisätiedot Postimuseon verkkosivuilta https://www.postimuseo.fi/luottamus/

Lisätietoja

näyttelypäällikkö Suvi Jalli, suvi.jalli@postimuseo.fi tai p. 040 531 0388

Katso kuvia

Kaksi naista katsoo toisiaan ja pitelee ylhäällä käsissään puhekuplia. MuseoX – kohti viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän museota on hankkeen aikainen nimi. Lopullinen museon nimi päätetään myöhemmin. Kuva: Mielikuvittaja Tomi Aho
Kaksi naista katsoo toisiaan ja pitelee ylhäällä käsissään puhekuplia.
Takaisin ylös