Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Luottamus on liima, joka pitää meidät yhdessä

Etsimme uutta näyttelyä varten valokuvia, esineitä, viestejä, teoksia, piirroksia tai muuta aineistoa tarinoineen, jotka kuvaavat luottamusta. Jaa tarinasi luottamuksesta meille. Saamamme aineiston pohjalta rakennamme uuteen Kohtaamispaikka Kuplaan näyttelyn luottamuksesta.  

Kaksi naista katsoo toisiaan ja pitelee ylhäällä käsissään puhekuplia.

Kuva: Mielikuvittaja Tomi Aho

Luottamus on suomalaisille usein itsestään selvä asia. Luottamus luo pohjan vuorovaikutukselle ja koko yhteiskunnan toimivuudelle. Luottamus rakentuu vuorovaikutuksessa ja kohtaamisissa muiden kanssa, niin yksityisesti kuin julkisten toimijoiden, esimerkiksi yritysten ja viranomaisten, kanssa.

Luottamuksen perusta on kuunteleminen ja kuulluksi tulemisen kokemus. Vastavuoroinen kuunteleminen synnyttää molemminpuolista arvostusta ja kunnioitusta, joka puolestaan rakentaa luottamusta.

Kuunteleminen lisää ymmärrystämme inhimillisen elämän moninaisuudesta, erilaisuudesta ja rikkaudesta. Rakentava keskustelu puolestaan lisää empatiakykyämme.

Haluamme olla mukana vahvistamassa suomalaisten keskustelukulttuuria

Museokeskus Vapriikissa avautuu helmikuussa 2024 uudenlainen museotila, Kohtaamispaikka Kupla. Kupla yhdistää näyttelykävijöiden kohtaamiset ja pienimuotoisen näyttelytoiminnan. Kupla on läpinäkyvä, läpäisevä, ajatuksia kupliva tila, joka on avoin kaikille museokeskuksen kävijöille. Kuplan kautta me Postimuseossa haluamme olla mukana vahvistamassa suomalaista keskustelukulttuuria. Tämä liittyy museomme uudistumiseen vuonna 2024.

Kuplassa voi viettää museokeskusvierailun aikana hetken omassa kuplassaan, latautua yksin tai yhdessä. Kuplassa voi osallistua myös pienen joukon kanssa ohjatusti keskustelukuplaan, jossa on mahdollisuus törmäyttää ajatuksiaan ja näkemyksiään muiden kanssa. Kuplassa on esillä ajatuksia herätteleviä ja muistoja kutkuttelevia näyttelyitä, joiden toteuttamiseen myös sinä voit osallistua.

Mitä luottamus merkitsee sinulle?

Etsimme Kuplan ensimmäiseksi näyttelyksi valokuvia, piirroksia tai pienimuotoisia esineitä tarinoineen, jotka kuvaavat tai symboloivat luottamusta.

Onko sinulla valokuva, vanha tai uusi, joka mielestäsi kuvaa erityisen hyvin luottamusta? Oletko innokas valokuvaaja tai piirtäjä? Miten kuvaisit luottamusta valokuvana, piirroksena tai sarjakuvana? Onko sinulla tallessa kirje tai muu viesti, joka mielestäsi kertoo luottamuksesta? Tai vaikkapa esine, johon liittyvä tarina on vahvistanut omaa luottamustasi, henkilöön tai asiaan?

Jaa näkemyksesi ja/tai tarinasi luottamuksesta meille. Saamamme aineiston pohjalta rakennamme keskustelupaikka Kuplaan näyttelyn luottamuksesta. Näyttely avautuu helmikuussa 2024.

Näyttely on avoin ja esillä kaikille museokeskuksen kävijöille. Näyttely tukee Kuplassa yhdessä Sitran ja Oma ääni kuuluviin somessa -mediakasvatushankkeen kanssa järjestettäviä ohjattuja keskusteluja.

Toivomme valokuvia, (originaali skannausta varten tai digikuva, .tif tai .jpeg, min. 2Mt), viestejä ja esineitä lyhyen tarinan ja yhteystietojen kera osoitteella Postimuseo, Luottamus, Häkiläpolku 3, 33100 Tampere tai sähköpostitse suvi.jalli@postimuseo.fi.

Kaikki Luottamus on liima -näyttelyyn osallistuvat saavat kutsun kohtaamispaikka Kuplan avajaisiin torstaina 1.2.2024 ja kaikkien näyttelyyn ehdotuksia lähettäneiden kesken arvomme kolme Museokorttia (https://museot.fi/museokortti).

Näyttelyyn esille tulevien töiden valokuvia voidaan käyttää näyttelyn tiedotuksessa ja markkinoinnissa tekijä- tai omistajatiedot mainiten. Esille tulevat työt vakuutetaan ja palautetaan omistajilleen näyttelyn päätyttyä. Tutustu Postimuseon tietosuojaan

 Kohtaamispaikka Kupla on osa Postimuseon uudistumista kohti viestinnän, pelin, postin ja digitaalisen elämän museota. Voit lukea hankkeesta lisää museox.fi

Lisätietoja

näyttelypäällikkö Suvi Jalli, suvi.jalli@postimuseo tai p. 040 531 0388

Takaisin ylös