Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Osallistu #karanteenikirjeet-kampanjaan

Eristäytymisen ja tylsistymisen ehkäisemiseksi Postimuseo haastaa kaikki suomalaiset kirjoittamaan kirjeen. Fyysinen kirje on oivallinen tapa piristää eristäytynyttä lähimmäistä ja riskiryhmiin kuuluvia. Ennen kaikkea paperinen kirje on henkilökohtainen viesti siitä, että pidämme huolta ja välitämme toinen toisistamme. Kirje auttaa myös muistamaan poikkeuksellista aikaa ja jättää siitä ainutlaatuisen jäljen jälkipolvien ihmeteltäväksi.

Kirjeen voi kirjoittaa yksin tai sen tekemiseen voi osallistua koko perhe. Posti kuljettaa kirjeen perille tai sen voi käydä tiputtamassa naapurin luukusta. Vaikka koronavirus ei nykytiedon mukaan tartu kirjeitse, muistetaan pitää turvallinen etäisyys muihin!

Voit myös kirjoittaa kirjeen koronakriisistä selvinneelle tulevaisuuden minälle. Laita kirje talteen ja lue se muutaman vuoden kuluttua henkilökohtaisena viestinä menneisyydestä.

Halutessasi voit jakaa kuvan kirjeestä tai kirjoitushetkestä somessa tunnuksella #karanteenikirjeet.Näin tekemällä kannustat myös muita osallistumaan kirjoitustalkoisiin. Ethänkuitenkaan jaa kuvassa kenenkään henkilökohtaisia tietoja.

Miten osallistun?

Osallistuminen on helppoa ja mukaan pääsee kynään tarttumalla!

Ohjeita ja vinkkejä kirjeen kirjoittamiseen.

Lue lapsille suunnattu kortti- ja kirjeohje.

Jos kirjeen kirjoittaminen tuntuu hankalalta, voit hakea inspiraatiota Postimuseon Unohtumattomia kirjeitä verkossa -näyttelystä. Näyttelyyn on koottu suomalaisten kirjoittamia kirjeitä eri ajoilta.

Ei jätetä ketään yksin, vaan muistetaan toisiamme ihka aidolla kirjeellä!

Takaisin ylös