Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Verkkokirjasto jälleen käytössä

28.06.2021

2.7.2021

Tietoturvahyökkäyksen aiheuttama katkos kirjastojärjestelmän toimintaan on ohi ja myös verkkokirjasto on jälleen käytössä. Postimuseon kirjasto on kiinni heinäkuun ajan, mutta aineistohakuja ja kaukolainapyyntöjä voi tehdä verkkokirjaston kautta. Kaukolainat toimitetaan elokuun alussa.

Verkkokirjastoon


30.6.2021

Kirjastojärjestelmä on palautettu muuten käyttöön, mutta verkkokirjasto on edelleen poissa käytöstä. Järjestelmätoimittaja on viimeisimmässä tiedotteessaan 29.6. toistanut, että merkkejä tietojen vuotamisesta ulkopuolelle ei ole.


28.6.2021

Postimuseon kirjaston aineisto- ja asiakastietojärjestelmä Mikromarc on tällä hetkellä poissa käytöstä järjestelmätoimittaja Axiellin palvelinsaliin tapahtuneen tietoturvahyökkäyksen vuoksi. Myös verkkokirjasto ja sen aineistohaku ovat toistaiseksi poissa käytöstä.

Tietoturvahyökkäyksen vaikutuksia ei vielä täysin tiedetä. Järjestelmätoimittaja on vahvistanut, että merkkejä tietojen vuotamisesta ulkopuolelle ei ole havaittu.

Tietoturvahyökkäyksestä saatiin tieto ensimmäisen kerran 23.6.2021. Postimuseo on ilmoittanut mahdollisesta tietoturvaloukkauksesta tietosuojavaltuutetun toimistolle 28.6.2021. Rekisteröidyille, eli kirjastojärjestelmään kirjatuille asiakkaille ilmoitetaan henkilökohtaisesti mahdollisen tietoturvaloukkauksen vaikutuksista, kun pääsy järjestelmään palaa.

Lisätiedot:
Mikko Nykänen, tietopalvelupäällikkö
040 518 2713
mikko.nykanen@postimuseo.fi

Takaisin ylös