Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Sata vuotta sitten -näyttely Postimuseossa Vapriikissa

15.01.2018

Postimuseo avaa Vapriikin Galleriassa Sata vuotta sitten -näyttelyn 16.1. Näyttely kertoo postikorttien avulla historiasta ja kulttuurihistoriallisista ilmiöistä Suomessa ja Venäjällä. Mukana on sekä suomalaisten että venäläisten postikorttikeräilijöiden kokoelmia.

Näyttely koostuu erilaisista teemapareista. Yhteisiä teemoja ovat muun muassa sadan vuoden takaiset Helsingin ja Pietarin radan rautatieasemat sekä Saimaan kanavan ja Pietarin joet ja kanavat. Esillä on myös historiallisia postikorttinäkymiä 1900-luvun alun Pietariin ja Tampereeseen. Myös venäläinen banja ja suomalainen sauna, venäläinen tee- ja suomalainen kahvikulttuuri sekä venäläinen pakkasukko ja suomalainen joulupukki vertautuvat postikorttitaiteen kautta.

Hankkeen tarkoituksena on ollut tiivistää suomalaisten ja venäläisten postikorttiharrastajien välisiä suhteita ja alan erikoismuseoiden yhteistyötä. Näyttely on syntynyt Postimuseon, A.S. Popovin viestinnän keskusmuseon, Suomen Postikorttiyhdistys Apollo ry:n ja Pietarin postikorttikorttikeräilijöiden CLIO:n yhteistyönä.

Näyttelyyn liittyy Sata vuotta sitten -seminaari 20.1. Seminaarin teemana ovat vanhat postikortit ja postikorttien kerääminen Suomessa ja Venäjällä. Seminaari on maksuton ja avoin kaikille Vapriikin kävijöille. Suomen Postikorttiyhdistys Apollo järjestää lisäksi näyttelyn yhteydessä sunnuntaisin klo 12–15 postikorttiklinikoita. Niissä tarjotaan opastusta ja ideoita muun muassa korttien tallettamisessa, keräilyssä ja esittämisessä. Klinikassa arvioidaan myös kävijöiden omia postikortteja.

Sata vuotta sitten -näyttely museokeskus Vapriikissa 16.1.–18.2.2018. Vapriikin osoite on Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Sata vuotta sitten- seminaarin ohjelma:

Launtaina 20.1.2018 on klo 13–17.30 Sata vuotta sitten -seminaari. Seminaarin teemana ovat vanhat postikortit ja postikorttien kerääminen Suomessa ja Venäjällä. Seminaari on maksuton jaavoin kaikille Vapriikin kävijöille.

Seminaarin ohjelma:
• Klo 13 Tervetuloa museonjohtaja Kimmo Antila Postimuseo, Nina Vainio Suomen Postikorttiyhdistys Apollo ry, Lyudmila Bakayutova A.S. Popov Viesitnnän keskusmuseo ja Vitaly Tretjakov, puheenjohtaja, Pietarin postikorttiyhdistys CLIO
• Klo 13.30–14.00 Lyudmila Bakayutova, Fabergé Pietarissa: koruja ja filateliaa (esitelmä venäjäksi, lyhennelmä suomeksi).
• Klo 14–14.30 Markku Laakso, Postikorttikulttuuri Suomessa sata vuotta sitten.
• Klo 14.30–15.00 Kahvitauko
• Klo 15:00–15.30 Vitaly Tretjakov, Postikorttien keräily ja keräilyn historia Venäjällä (esitelmä venäjäksi, lyhennelmä suomeksi).
• Klo 15.30–16.00 Kari Salonen, Tampere postikorteissa ja kaupunkipostikorttien keräily.
• Klo 16.00–16.20 Kysymyksiä ja keskustelua.
• Klo 16.30– Näyttelyyn tutustumista.

Takaisin ylös