Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Postimuseon johtajana aloittaa FT Sami Louekari

26.09.2022

Postimuseosäätiön hallitus on valinnut uudeksi Postimuseon johtajaksi ja säätiön toimitusjohtajaksi filosofian tohtori Sami Louekarin. Hän on työskennellyt aiemmin museonjohtajana Suomen maatalousmuseo Sarassa Loimaalla sekä maisemantutkimuksen yliopisto-opettajana ja tutkijana Turun yliopistossa. Louekari aloittaa uudessa tehtävässään joulukuun alussa.

Sami Louekari on perehtynyt syvällisesti kulttuuriympäristöön ja museoiden kokoelma- sekä näyttelytoimintaan. Louekarilla on lisäksi vahva kokemus valtakunnallisen vastuumuseon johtamisesta. Hän on hyvin verkostoitunut ja toimii mm. Suomen museonjohtajat ry:n hallituksessa ja Suomen rautatiemuseosäätiön hallituksessa.

Postimuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja Noora Laaksonen on tyytyväinen valintaan:
”Sami Louekari on jo osoittanut taitonsa Vuoden museoksi valitun Saran johtajana. Odotamme hyvää ja näkemyksellistä työtä myös Postimuseon kehittämisessä.”

Sami Louekari aloittaa innolla uudessa tehtävässään. ”Postimuseo on hyvin hoidettu, korkeatasoinen ja aktiivinen museo. Medioitunut maailmamme ja viestivälityksen sekä tieto- ja tavaraliikenteen muutokset koskettavat meitä jokaista. Olen innoissani, kun pääsen työskentelemään näiden asioiden pariin Postimuseossa. Minua kiinnostaa erityisesti ihmisten välinen vuorovaikutus. Lisäksi uuden valtakunnallisen MuseoX-hankkeen eteenpäin vieminen on upea haaste. On hienoa tulla töihin Tammerkosken äärelle ja johtamaan Postimuseosäätiötä”, kertoo Louekari.

Postimuseosäätiön nykyinen toimitusjohtaja Kimmo Antila siirtyy Tampereen historiallisten museoiden johtajaksi 17.10.2022 alkaen.

”Kiitän lämpimästi Kimmo Antilaa erinomaisesta työstä Postimuseosäätiön toiminnan rakentamisesta ja sen vakiinnuttamisesta Tampereelle. Kimmo on yhdessä osaavan henkilökunnan kanssa kehittänyt idearikkaasti Postimuseosta yhden Suomen kärkimuseoista ja luotsannut sen uudelle muutosmatkalle”, kiittelee säätiön puheenjohtaja Noora Laaksonen.

 

Lisätietoja antavat:

Postimuseosäätiön hallituksen puheenjohtaja Noora Laaksonen, puh. 050 054 4170, noora.laaksonen@posti.com

Postimuseosäätiön toimitusjohtaja (16.10.2022 saakka) Kimmo Antila, puh. 050 563 9070, kimmo.antila@postimuseo.fi

Postimuseosäätiön toimitusjohtaja (1.12.2022 alkaen) Sami Louekari, puh. 050 530 5887, sami.louekari@sarka.fi

Katso kuvia

Vaaleahiuksinen ja silmälasipäinen mies kauluspaidassa ja puvun takissa. Postimuseon johtajana aloittava FT Sami Louekari.
Vaaleahiuksinen ja silmälasipäinen mies kauluspaidassa ja puvun takissa.
Takaisin ylös