Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Määräaikainen museopedagogi Postimuseoon

28.03.2024

Etsimme Postimuseon näyttely- ja yleisötyötiimiin museopedagogia vanhempainvapaan sijaiseksi. Työsuhde on määräaikainen 17.6.2024–31.8.2025.

Museopedagogin tehtävässä suunnittelet, kehität ja toteutat opastuksia, työpajoja ja monenlaisia sisältöjä museopedagogisen ohjelmamme puitteissa laajasti erilaisille kohderyhmille. Toimit tiiviissä yhteistyössä museokeskus Vapriikin kollegoiden kanssa ja yhteistyöverkostoissa. Museopedagogi on mukana myös tapahtumatuotannossa ja näyttelyprojekteissa.

Odotamme sinulta

Parhaat edellytykset tehtävälle antaa soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja kokemus pedagogiikan/museopedagogiikan tai mediakasvatuksen alalta. Ymmärrys tapahtumatuotannosta lasketaan eduksi. Viestit sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti, sinulla on hyvät vuorovaikutustaidot ja pidät langat käsissäsi tiukassakin paikassa. Arvostamme aikaisempaa työkokemusta vastaavasta tehtävästä.

Postimuseo

Tampereella toimiva Postimuseo on yksityinen museo, jonka ylläpidosta vastaa Postimuseosäätiö sr. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuodesta 2024 alkaen Postimuseolle ja Tampereen historiallisille museoille yhdessä valtakunnallisen vastuumuseotehtävän erikoisalana viestintä, peli, posti ja digitaalinen elämä. Uusi vastuumuseotehtävä vastaa erityisesti digitaalisen viestinnän kulttuuriperinnön hoitamisesta.

Postimuseon näyttelyt ovat Suomen suurimmassa museokeskuksessa Vapriikissa. Tarjoamme hienon näköalapaikan muuttuvaan suomalaiseen museokenttään ja palveluiden tuottamiseen ainutlaatuisessa kulttuurihistoriallisessa ympäristössä. Tukenasi on osaava, innostava ja joustava työyhteisö.

Postimuseon tehtävänä on suomalaisen postitoiminnan ja viestinvälityksen kulttuuriperinnön sekä viestinnän kehityksen ilmiöiden tallentaminen, tutkiminen ja esittäminen. Postimuseolla on laajat ja ainutlaatuiset kokoelmat sekä alan ainoa erikoiskirjasto, arkisto ja tietovarannot, joiden perusteella tuotamme monenlaisia tietopalveluita. Näyttely- ja tapahtumatoimintamme on vilkasta ja panostamme vahvasti uusiin digitaalisiin ratkaisuihin. Toimimme aktiivisesti museoalan ja oman tallennusalueemme kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.

Työsuhde ja palkkaus

Tehtävä on määräaikainen. Työaika on 36 h 15 min viikossa. Työtehtävän palkka perustuu yksityisten museoiden työehtosopimuksen 3. vaativuusryhmään (vaativat asiantuntijatehtävät) ja sen peruspalkkataso on 2511,19/kk. Peruspalkan päälle voimme maksaa henkilökohtaista lisää, joka on maksimissaan 30 % peruspalkasta. Työnantajan tarjoamia etuja ovat tyky- ja lounasetu ja kattava työterveyshuolto.

Työpaikkamme on savuton.

Hakeminen

Hakemukset tulee toimittaa 22.4. klo 16.00 mennessä osoitteeseen Postimuseo, Häkiläpolku 3, 33100 Tampere tai sähköpostitse osoitteeseen rekrytointi@postimuseo.fi. Kuoreen tai sähköpostiviestin otsikkokenttään merkitään ”Hakemus museopedagogi_etunimisukunimi”. Hakemuksen yhteydessä tulee olla koulutuksen ja työkokemuksen kuvaava CV. Laitathan hakemuksesi ja cv:si yhtenä pdf-tiedostona seuraavasti nimettynä: SukunimiEtunimi_museopedagogi_päivämäärä.pdf.

Arvostamme työyhteisön monimuotoisuutta, yhdenvertaisuutta ja inkluusiota. Toivomme hakijoita erilaisista taustoista, kuten eri ikäisiä ja eri sukupuolia olevia henkilöitä sekä kieli-, kulttuuri- tai muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä.

Lisätietoja

Lisätietoja tehtävästä antaa Postimuseon näyttelypäällikkö Suvi Jalli p. 040 531 0388.

Takaisin ylös