Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Kosmoksen komein kortti -kilpailutyöt esillä Postimuseossa

20.10.2021

Kosmoksen komein kortti -pienoisnäyttely esittelee avaruusaiheisen postikortin suunnittelukilpailun kaikki 137 ehdotusta. Näyttelyä täydentävät Lenin-museon pienesineet. Näyttely juhlistaa osaltaan suomalaisen postikortin 150-vuotista historiaa.

Kilpailutöiden kuvasto on erittäin monipuolista. Avaruusaihetta on käsitelty planeettojen ja astronauttien avulla, mutta myös yllättävin aihein. Menetelmiä on useita. Kilpailuun osallistui niin koululuokkia kuin ammattimaisia piirtäjiä ja ehdotuksia tuli ympäri Suomea.

Postimuseo ja Lenin-museo järjestivät kaikille avoimen avaruusaiheisen Kosmoksen komein kortti -postikorttikilpailun 20.1.–31.3.2021. Tänä vuonna tuli kuluneeksi 60 vuotta ensimmäisestä miehitetystä avaruuslennosta. Neuvostoliittolainen Juri Gagarin teki avaruuslennon 12.4.1961. Gagarin vieraili maailmankiertueellaan myös Suomessa ja Tampereella kesällä 1961.

Kilpailussa palkittiin kolme parasta. Voittajat olivat Mikael Asikainen, Emmi Karjalainen ja Jasmin Ben-Dor. Kunniamaininnan saivat Elsa Vesala, Jesse Kontoniemi, Tuomas Koivisto ja Esa-Pekka Niemi.

Kilpailun raadin muodostivat Lenin-museon edustaja museonjohtaja Ulla Rohunen, Postimuseon museolehtori Olli Nordling, Aamulehden Moro-liitteen tuottaja Jari Mylläri, Suomen postikorttiyhdistys Apollosta Erkki Tuominen sekä muusikko Heikki Salo, jonka kappale Lapsuuden sankarille kertoo Juri Gagarinin avaruuslennosta.

Kosmoksen komein kortti -pienoisnäyttely 2.11.-12.12.2021 museokeskus Vapriikin 2. kerroksessa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Näyttely Postimuseon sivuilla.

Lisätietoja
Näyttelypäällikkö Suvi Jalli 040 531 0388 / suvi.jalli@postimuseo.fi

Katso kuvia

Kuva: Mikael Asikainen
Kuva: Emmi Karjalainen
Kuva: Jasmin Ben-Dor
Kuva: Jesse Kontoniemi
Kuva: Tuomas Koivisto
Kuva: Esa-Pekka Niemi
Takaisin ylös