Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Kirjoja ja lukijoita -pienoisnäyttely

04.09.2017

Postimuseo avaa museokeskus Vapriikin kokouskäytävällä 5.9. pienoisnäyttelyn, joka esittelee kirjojen lukijoita sekä kirjoja postikorteissa. Näyttelyn on koonnut helsinkiläinen kirjastonhoitaja Emmi Martin.

Korteissa lukijoina esiintyy valtaosin tavallisia naisia ja miehiä, vanhuksia ja lapsia, rikkaita ja köyhiä. Joukossa on myös joitakin kuuluisuuksia Marilynistä Victor Hugoon, Helvi Hämäläiseen ja Babar-norsuun. Neitsyt Maria ja pyhimykset, papit ja nunnat, äidit ja lapset lukevat toisilleen. Jopa nuket, teddynallet, peikot, kissat, koirat ja hanhet lukevat.

Korttien kuvituksissa on käytetty runsaasti erilaisia tekniikoita ja tyylejä. Niistä löytyy taidejäljennöksiä, mustavalkoisia ja käsin väritettyjä valokuvia, piirroksia ja sekatekniikalla toteutettuja postikortteja.

Martin alkoi kerätä kirjanlukija-aiheisia postikortteja parikymmentä vuotta sitten. Kokoelman pääpaino on lukijoissa, mutta hänellä on myös muita kirja-aiheisia kortteja runsaasti. Kortteja on kertynyt noin tuhat ja vanhimmat ovat 1800-luvun lopulta.

Pienoisnäyttely Kirjoja ja lukijoita – Emmi Martinin lukijakorttikokoelma 5.9.–29.10.2017 Vapriikin kokouskäytävällä (Alaverstaanraitti 5, Tampere)

Lisätietoja antaa Postimuseon projektipäällikkö suvi Jalli, puh. 040 531 0388, suvi.jalli@postimuseo.fi

Takaisin ylös