Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Kirje koskettaa -pienoisnäyttely Postimuseossa

02.05.2019

Postimuseossa, Vapriikin kokouskäytävällä, on esillä pienoisnäyttely Kirje koskettaa – Ahjolan kansalaisopiston kalligrafian jatkoryhmien töitä 7.5.–11.8.2019. Näyttely esittelee 37 kauniilla käsialalla kirjoitettua kirjeittä, joissa kirjoittajat avaavat näyttelykävijöille koskettavia muistojaan, ajatuksiaan ja tarinoitaan.

Ahjolan kansalaisopiston kalligrafian jatkokurssilaiset Tampereella ovat kirjoittaneet kirjeitä lapsille, lapsenlapsille, äidille, ystäville, rakkaille, lemmikeille ja jopa tulevalle ratikalle. Osa kurssilaisista kirjoitti omia tai sukunsa muistoja uusiksi. Siksi kirjeitä löytyy lapsuudesta, sukulaisten kätköistä ja rintamalta sotavuosina lähetettyjä.

Näyttely esittelee kaikkien kurssilaisten töitä. Mukana on sekä lyhyemmän että pidemmän aikaa kalligrafiaa harrastaneita. Kuten käsialoissa, myös kalligrafiassa, saa näkyä persoonallinen ote.
– Kuluneen talven aikana mustetta kului, terien kanssa taisteltiin ja kädet puutuivat jännityksestä. Mutta kirjoittamisen ilo säilyi, kertoo kuvataiteilija, kalligrafian opettaja Terhi Hursti.

Postimuseossa on kalligrafiatyönäytöksiä sekä palvelua, jossa kävijät voivat tuoda maksutta omia korttejaan kirjoitettaviksi seuraavan aikataulun mukaisesti: perjantaisin 10.5., 17.5., 24.5. ja 7.6. klo 15–18 sekä lauantaina 25.5. klo 12–15 kalligrafiatyönäytöksiä.

Postimuseo sijaitsee Vapriikissa, osoitteessa Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Posti järjesti vuodenvaihteessa 2017–2018 Suomen Kalligrafiayhdistyksen jäsenille myös teemalla Kirje koskettaa -suunnittelukilpailun, jonka viisi palkittua työtä julkaistaan 8.5. Paula Salvianderin suunnittelemassa postimerkkivihkossa.

Lisätietoja antaa projektipäällikkö Suvi Jalli puh. 040 531 0388, suvi.jalli@postimuseo.fi

Takaisin ylös