Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Ensisuudelmamuisteloita luetaan Postimuseossa

08.02.2018

Postimuseo keräsi vuonna 2003 suomalaisilta ensisuudelmakokemuksia liittyen Suudelma-näyttelyyn. Museo päätti ottaa muistelmat esiin arkistosta ja esittää niitä yleisölle maksuttomassa tapahtumassa Ystävänpäivänä 14.2. klo 18 aiheeseen sopivan musiikin lomassa. Muistelmia lukevat TTT:n näyttelijät Emmi Kaislakari ja Saska Pulkkinen. Musiikista vastaavat Eeva Rajakangas (laulu ja kitara), Pessi Jouste (viulu) ja Mikko Antila (vibrafoni).

Muistelmat ajoittuvat 1920-luvulta nykypäivään ja niistä heijastuvat hyvin eri aikakausien tavat ja henki. Muistelmien tunnelmaa kuvaa hyvin erään nuoren naisen lause: – Olin onnesta sekaisin ja kauhusta kankeana. Jännitys, odotus ja yllätyksellisyys ovat mukana muistelmissa. Nuoremmissa kuulijoissa jotkut tarinoista saattavat herättää ristiriitaisia tunteita, koska tavat ovat muuttuneet vuosien saatossa.

Ystävänpäivänä koko päivän klo 18 saakka kaksi ystävää pääsee Vapriikkiin yhden hinnalla. Klo 18.00 alkavaan esitykseen on vapaa pääsy.

Tarjolla on myös Ystävänpäiväteemaan sopivia askartelu- ja pohtimispisteitä rakkaudesta, sekä rakkaudesta lajiin -opastuksia.
• Klo 16 Rakas Tampere – Opastus Kadonneet kaunottaret -näyttelyyn.
• Klo 16.30 Pikatreffit punkin kanssa – Opastus Pienlehtiä ja punkpostia -näyttelyyn.
• Klo 17 Jäähän kohdistunut rakkaus – Lasse Oksanen ja Kimmo Leinonen tunnelmoivat Suomen Jääkiekkomuseossa.

Postimuseo museokeskus Vapriikissa, Alaverstaanraitti 5, Tampere.

Takaisin ylös