Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Digitaalisen kulttuuriperinnön asiantuntija Postimuseoon

10.01.2023

Etsimme uudistuvaan Postimuseoon Tampereelle toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen digiä ja kulttuuriperintöä ymmärtävää osaajaa ja tiimipelaajaa vahvistamaan digitaalisia palveluitamme.

Tehtäviisi kuuluu

  • vastaat syntysähköisen kulttuuriperintöaineiston keräämisestä digitaalisilta alustoilta ja tallentamisesta museon kokoelmiin
  • osallistut museon ICT-toimintojen kehittämiseen yhdessä ulkoisen palveluntarjoajan sekä museon muun henkilökunnan kanssa
  • toteutat ja tuet museon digitaalista tuotantoa eri sektoreilla (näyttelyt, kokoelmat, viestintä)

Keskeistä tehtäväkenttääsi on digitaalisen aineiston tallennuksen edistäminen eri verkkoalustoilla tapahtuvan läsnäolon ja asiakaskontaktien kautta. Osallistut syntysähköisen aineiston museokokoelmiin tallennuksen toimintamallin luomiseen vastaten erityisesti sen teknisistä seikoista (muun muassa tiedostomuodot, pitkäaikaistalletus). Osallistut museon kokoelmien digitointiprosesseihin niiden teknisestä sujuvuudesta huolehtien. Vastaat museon videotuotannosta itse kuvaten ja editoiden sekä opastamalla kollegoita videotuotannossa.

Osaamisprofiilisi ja omat kehitysideasi vaikuttavat tehtävän lopulliseen määrittelyyn.

Odotamme sinulta

Olet tottunut sosiaalisen median ja erilaisten verkkoalustojen käyttäjä ja ymmärrät niiden lainalaisuuksia. Museoiden kokoelmatyö on sinulle ainakin jossain määrin tuttua. Ymmärrät miksi nykyhetkeä ja menneisyyttä täytyy tallentaa ja sinulla on myös näkemystä siitä, miten ja millä tavalla sitä kannattaa tallentaa digitaalisessa ympäristössä. Osaat mennä rohkeasti mukaan erilaisiin verkossa toimiviin yhteisöihin ja etsiä sieltä yhteistyöhön sopivia kumppaneita.

Parhaat edellytykset tehtävälle antaa soveltuva ylempi korkeakoulututkinto esimerkiksi kulttuuriperinnön tai digitaalisen kehittämisen alalta. Arvostamme työkokemusta kulttuuriperintöalalla ja/tai digitaalisten ratkaisujen parissa. Pedagoginen osaaminen antaa hyviä valmiuksia yleisölähtöiseen tallennukseen verkkoalustoilla.

Haluat olla kehittämässä täysin uudenlaista tehtäväkenttää museoalalla ja olet valmis oppimaan sekä jakamaan oppimaasi muille. Olet yhteistyökykyinen ja pidät proaktiivisesti yllä yhteyksiä niin ulkoisiin sidosryhmiin kuin kollegoihin.

Postimuseo

Tampereella toimiva Postimuseo on yksityinen museo, jonka ylläpidosta vastaa Postimuseosäätiö sr. Postimuseon näyttelyt ovat Suomen suurimmassa museokeskuksessa Vapriikissa. Tarjoamme hienon näköalapaikan muuttuvaan suomalaiseen museokenttään ja palveluiden tuottamiseen ainutlaatuisessa kulttuurihistoriallisessa ympäristössä. Tukenasi on osaava, innostava ja joustava työyhteisö.

Postimuseon tehtävänä on suomalaisen postitoiminnan ja viestinvälityksen kulttuuriperinnön sekä viestinnän kehityksen ilmiöiden tallentaminen, tutkiminen ja esittäminen. Uudistamme toimintaamme yhteistyössä Tampereen kaupungin historiallisten museoiden kanssa. Postimuseolla on laajat ja ainutlaatuiset kokoelmat sekä alan ainoa erikoiskirjasto, arkisto ja tietovarannot, joiden perusteella tuotamme monenlaisia tietopalveluita. Näyttely- ja tapahtumatoimintamme on vilkasta ja panostamme vahvasti uusiin digitaalisiin ratkaisuihin. Toimimme aktiivisesti museoalan ja oman tallennusalueemme kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.

Työsuhde ja palkkaus

Työaika tehtävässä on 36 h 15 min viikossa. Työtehtävän peruspalkka perustuu yksityisten museoiden työehtosopimuksen 3. vaativuusryhmään. Peruspalkan lisäksi voimme maksaa henkilökohtaista lisää kokemuksen, koulutuksen ja osaamisen mukaan maksimissaan 35 % peruspalkasta, jolloin kokonaispalkka työsuhteen alussa voi olla maksimissaan 3 285 €/kk. Työnantajan tarjoamia etuja ovat tyky- ja lounasetu ja kattava työterveyshuolto.

Tehtävä pyritään täyttämään 1.3.2023 alkaen. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Hakeminen

Hakemukset tulee toimittaa 24.1.2023 klo 16 mennessä osoitteeseen Postimuseo, Häkiläpolku 3, 33100 Tampere tai sähköpostitse osoitteeseen rekrytointi@postimuseo.fi. Kuoreen tai sähköpostiviestin otsikkokenttään merkitään ”Hakemus digiasiantuntija”. Hakemuksessa tulee olla koulutuksen ja työkokemuksen kuvaava CV. Toivomme hakemuksen lähetettäväksi yhtenä pdf-tiedostona seuraavasti nimettynä: SukunimiEtunimi_digiasiantuntija_päivämäärä.pdf.

Lisätietoja

Lisätietoja tehtävästä antaa tietopalvelupäällikkö Mikko Nykänen, 040 518 2713.

Takaisin ylös