Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Terveiset Viipurista

2. kerros

Terveiset Viipurista -näyttely on tehty yhteistyössä Viipurin kulttuurihistoriallisen museokeskuksen kanssa ja se on Suomalais-venäläisen kulttuurifoorumin puitteissa vuosina 2015–2016 toteutettu hanke. Marraskuusta lähtien Postimuseo tarjoaa näyttelyä maksutta kiertoon kirjastoille ja palvelutaloille Pirkanmaalla ja Päijät-Hämeessä.

Postimuseon kokoelmissa on noin 3000 Viipuri-aiheista postikorttia. Terveiset Viipurista -näyttely esittelee postikorttinäkymiä 1900-luvun alun Viipurista. Postikorttien kuvat kertovat kaupungin sekä säilyneistä että myös jo kadonneista rakennuksista ja maisemista. Postimuseon Viipuri-kortit ovat pääasiassa valokuvapostikortteja. Valokuvapostikortti on yksinkertainen ja ytimekäs historiallisen hetken, tilan ja kaupunkikuvan tallentaja.

Postimuseo ja Viipurin kulttuurihistoriallinen museokeskus tutkivat, digitoivat ja tuottivat Postimuseon korttiaineistosta yhteistyössä omat näyttelynsä. Postimuseo sai hankkeelle avustuksen OKM:n taiteen ja kulttuurin Venäjä-ohjelman kulttuurifoorumihankkeille suunnatusta osuudesta.

Takaisin ylös