Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Sika, Juice ja joulu – sika-aiheisia postikortteja

2. kerros
14 / 10 / 7

Joulukinkku on monen joulupöydän perinteinen kunkku. Juice Leskisen (1950–2006) säveltämässä ja sanoittamassa Sika-joululaulussa käydään läpi porsaan elämänkaari kasvatuksesta joulupöytään.

Sika julkaistiin Leskisen Slam-yhtyeen Kuusessa ollaan -albumilla vuonna 1980. Albumin kansipiirrokset ovat Mauri Kunnaksen käsialaa. Laulun keskeinen riimi, ’Ihminen on sitä mitä hän syö’, on myös väkevä kannanotto nykytapoihimme ja erityisesti joulun ajan yltäkylläisiin syömisiin.

Sika on tuttu hahmo joulun ja uuden vuoden postikorteissa. Niissä sika esiintyy niin eläimenä kuin ruokana: tervehtii, toivottaa ja tuo onnea ja röhkii eri vaiheissa elinkaartaan, usein myös varsin inhimillisenä. Korttitaiteilijat sijoittavat sian läävään, arkeen, juhlaan ja tarjoiluvadille, osina tai kokonaisena. Suomalaisten korttien kuva-aiheet ovat useimmiten varsin kilttejä, maailmalla sika-aiheisten postikorttien tulkinnat ovat rajumpia.

Tämä kokoelma kansainvälisiä sikapostikortteja on valittu esille Juicen Sika-joululaulun sanoituksen innoittamana keräilijä Pertti Leppäsen kokoelmista.

Lisätietoja: pjleppanen @ hotmail.com

Katso kuvia

Pertti Leppäsen kokoelma
Pertti Leppäsen kokoelma.
Pertti Leppäsen kokoelma.
Pertti Leppäsen kokoelma.
Pertti Leppäsen kokoelma.
Pertti Leppäsen kokoelma.
Takaisin ylös