Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Paketoidut unelmat

2. kerros
14 / 10 / 7

Paketoidut unelmat -näyttelyssä sukelletaan pakettien sekaan, postimyynnin nostalgiaan ja nykyhetken verkkokaupan ilmiöihin ja katsotaan tulevaan.

Näyttely kertoo etäkaupan kehityksestä Suomessa, kulutuskulttuurimme muutoksesta, kuljetus- ja jakelukanavien kehityksestä, etäkaupan isoista ja pienistä toimijoista niin kuluttajan, myyjän kuin logistiikan näkökulmasta. Näyttely herättää myös pohtimaan kulutustottumuksiamme, nykyajan ilmiöitä ja vastuullisuusteemoja.

Toiminnallisessa näyttelyssä voit eläytyä postimyyntiin liittyviin muistoihin, kuvata itsesi postimyyntikatalogien kannessa, tutkia vuosikymmenten suosikkituotteita ja kokeilla, miten niiden tilaaminen sujui ennen sekä ihmetellä unboxing-videoita. Näyttelyssä on Postin pakettiautomaatti, jonka lokeroita availemalla voi tutustua Postiin ja etäostamiseen liittyviin muistoihin. Virtuaalilasien ja sähkörahtiskootterin puikoissa pääset jakelukierrokselle itsekin.

Näyttelyyn liittyy laaja Postiostaminen ja verkkokauppa -hanke, jossa tutkimme, dokumentoimme, tallennamme ja esitämme kulutuskulttuurin kehitystä ja muutosta 1800-luvulta nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Näyttelyn aikana etämyynnin kehityksestä ilmestyy julkaisu yhteistyössä Turun yliopiston (Porin yksikkö) Digitaalisen kulttuurin, maiseman ja kulttuuriperinnön tutkinto-ohjelman kanssa.

Katso kuvia

Kuva: Wille Nyyssönen.
Postin Keltaisen Kuljetuksen Marko Hautakoski viemässä pakettia asiakkaalle kotiin vuonna 2000. Kuvaaja Tapio Mustasaari.
Pakettihäkkien liikuttelua Helsingin pääpostitalon pihassa vuonna 1974. Kuvaaja Tapio Mustasaari.
Vanhoja postimyyntiluetteloita. Kuva: Postimuseo.
Box bu Posti. Kuva: Posti Group Oyj
Takaisin ylös