Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Turvallisemman tilan periaatteet kohtaamispaikka Kuplassa

Turvallisemman tilan periaatteilla haluamme luoda kohtaamispaikka Kuplasta tilan, jossa jokainen omalla toiminnallaan on rakentamassa yhdenvertaista, kunnioittavaa ja avointa ilmapiiriä sekä keskustelua. Periaatteet ovat voimassa aina, erityisesti Kuplan erilaisissa tilaisuuksissa. Päivitämme alla mainittuja periaatteita tarpeen mukaan ja aina, kun opimme uutta. Jos kohtaat epäasiallista ja häiritsevää käytöstä, voit kertoa siitä henkilökunnallemme. Voit olla nimettömänä yhteydessä palautelomakkeen kautta.

Kuplassa kohtelemme huomaavaisesti

Kohtelemme kaikkia ystävällisesti. Hyväksymme jokaisen tapaa olla läsnä, liikkua ja osallistua omana itsenään. Suhtaudumme kaikkiin arvostavasti. Emme tee oletuksia ihmisten ominaisuuksista. Kohtaamme ihmiset avoimin mielin, olemme hyväntahtoisia ja osoitamme toisille sekä itsellemme lempeyttä ja hyväksyntää. Autamme apua tarvitsevaa. Kunnioitamme toistemme itsemäärittelyä ja mitä hän kertoo itsestänsä. Muistamme, että emme tunne kaikkien ominaisuuksia, kokemuksia ja rajoja.

Vaalimme moniäänisyyttä

Ihmisten monenlaisuus on rikkaus. Kuplassa on tilaa monenlaisille tulkinnoille ja mielipiteille. Kuuntelemme toisiamme ja olemme myös rakentavasti eri mieltä. Identiteettejä ja elämäntilanteita on monenlaisia, joten emme rajaa kielenkäytöllä ketään ulos. Olemme avoimia erilaisille mielipiteille ja kokemuksille.

Kunnioitamme toisen kokemusta, vaikka se olisi erilainen kuin oma kokemuksemme. Huolehdimme siitä, että kaikilla on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Annamme myös muille puheenvuoro, emmekä jyrää muiden mielipiteitä. Kuuntelemme toista ja yritämme ymmärtää. Emme oleta kaikkien tuntevan, tietävän ja osaavan samoja asioita.

Kiusaaminen, rasismi, häirintä ja syrjintä on kielletty

Kupla on vapaa syrjinnästä, häirinnästä, kiusaamisesta ja naurunalaiseksi tekemisestä sekä uhkaavasta käyttäytymisestä. Emme suvaitse rasismia, ikä- ja luokkasyrjintää, seksismiä, trans- ja homofobiaa, ableismia, emmekä kehokommentointia niiden laajassa merkityksessä. Kuplan tapahtumat ovat vapaita kaikenlaisesta syrjinnästä, häirinnästä, kiusaamisesta ja naurunalaiseksi tekemisestä sekä uhkaavasta käyttäytymisestä.

Emme kohtele ketään huonosti tai väheksy henkilökohtaisten ominaisuuksien, kuten sukupuolen, iän, ulkonäön, terveydentilan, taustan, etnisyyden tai vaurauden perusteella. Kiinnitämme huomiota sananvalintoihimme, emmekä käytä loukkaavaa kieltä. Emme myöskään esitä syrjiviä tai sortavia mielipiteitä taiteen- tai sananvapauden nimissä. Vältämme tekemästä oletuksia toisistamme.

Kunnioitamme toistemme rajoja ja fyysistä koskemattomuutta. Jos olemme tulleet itse syrjineeksi, häirinneeksi tai loukanneeksi, niin kuuntelemme, pyydämme anteeksi ja muutamme käytöstämme.

Annamme kaikille rauhan ja tilan nauttia Kuplassa näyttelystä, tapahtumasta, keskusteluista ja olemisesta. Emme häiritse metelöimällä, koskettamalla tai tulemalla liian lähelle. Lähestymme toisiamme kunnioittavasti.

Oivallamme

Kohtaamme uudet asiat ennakkoluulottomasti, haluamme oppia uutta ja kehittyä. Kuplassa saa kysyä ja ihmetellä. Jokainen saa kokea näyttelymme, tapahtumamme ja tilaisuutemme omalla tavallaan. Olemme avoimin mielin ja opimme toisiltamme.

Jokainen saa kokea Kuplan omalla tavallaan.

Takaisin ylös