Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Digitaalisen kulttuuriperinnön asiantuntija Postimuseoon

22.01.2024

Etsimme uudistuvaan Postimuseoon Tampereelle toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen digiä ja kulttuuriperintöä ymmärtävää osaajaa vahvistamaan digitaalisia palveluitamme.

Tehtäviisi kuuluu

  • syntysähköisen kulttuuriperintöaineiston tallennustyön kehittäminen sekä aineistojen tallennukseen ja säilytykseen osallistuminen
  • museon ICT-toimintojen kehittäminen yhdessä ulkoisen palveluntarjoajan sekä museon muun henkilökunnan kanssa
  • museon digitaalisen sisällöntuotannon tukeminen ja toteutukseen osallistuminen eri sektoreilla (näyttelyt, kokoelmat, viestintä)

Keskeistä tehtäväkenttääsi on digitaalisen aineiston tallennuksen ja säilyttämisen tekninen kehittäminen ja edistäminen. Työskentelet syntysähköisen aineiston museokokoelmiin tallentamisen parissa ja vastaat erityisesti sen teknisistä seikoista (mm. tiedostomuodot, rajapinnat, pitkäaikaistalletus). Osallistut museon kokoelmien digitointiprosesseihin niiden teknisestä sujuvuudesta huolehtien.

Osaamisprofiilisi ja omat kehitysideasi vaikuttavat tehtävän lopulliseen määrittelyyn.

Odotamme sinulta

Parhaat edellytykset tehtävälle antaa soveltuva ylempi korkeakoulututkinto esimerkiksi digitaalisen kehittämisen alalta. Arvostamme työkokemusta kulttuuriperintöalalla ja/tai digitaalisten ratkaisujen parissa.

Museoiden tekemä tallennus- ja kokoelmatyö on sinulle ainakin jossain määrin tuttua. Ymmärrät, miksi menneisyyttä ja nykyhetkeä täytyy tallentaa, ja sinulla on myös näkemystä siitä, miten ja millä tavalla sitä digitaalisessa ympäristössä kannattaa tallentaa.

Haluat olla mukana kehittämässä uudenlaista tehtäväkenttää museoalalla ja olet valmis oppimaan sekä jakamaan oppimaasi muille. Olet yhteistyökykyinen, ja pidät yllä sekä luot uusia yhteyksiä niin ulkoisiin sidosryhmiin kuin kollegoihin.

Postimuseo

Tampereella toimiva Postimuseo on yksityinen museo, jonka ylläpidosta vastaa Postimuseosäätiö sr. Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuodesta 2024 alkaen Postimuseolle ja Tampereen historiallisille museoille yhdessä valtakunnallisen vastuumuseotehtävän erikoisalana viestintä, peli, posti ja digitaalinen elämä. Uusi vastuumuseo vastaa erityisesti digitaalisen viestinnän kulttuuriperinnön hoitamisesta.

Postimuseon näyttelyt ovat Suomen suurimmassa museokeskuksessa Vapriikissa. Tarjoamme hienon näköalapaikan muuttuvaan suomalaiseen museokenttään ja palveluiden tuottamiseen ainutlaatuisessa kulttuurihistoriallisessa ympäristössä. Tukenasi on osaava, innostava ja joustava työyhteisö.

Postimuseon tehtävänä on suomalaisen postitoiminnan ja viestinvälityksen kulttuuriperinnön sekä viestinnän kehityksen ilmiöiden tallentaminen, tutkiminen ja esittäminen. Postimuseolla on laajat ja ainutlaatuiset kokoelmat sekä alan ainoa erikoiskirjasto, arkisto ja tietovarannot, joiden perusteella tuotamme monenlaisia tietopalveluita. Näyttely- ja tapahtumatoimintamme on vilkasta ja panostamme vahvasti uusiin digitaalisiin ratkaisuihin. Toimimme aktiivisesti museoalan ja oman tallennusalueemme kotimaisissa ja kansainvälisissä verkostoissa.

Työsuhde ja palkkaus

Työaika tehtävässä on 36 h 15 min viikossa. Työtehtävän peruspalkka perustuu yksityisten museoiden työehtosopimuksen 3. vaativuusryhmään. Peruspalkan lisäksi voimme maksaa henkilökohtaista lisää kokemuksen, koulutuksen ja osaamisen mukaan maksimissaan 35 % peruspalkasta, jolloin kokonaispalkka työsuhteen alussa voi olla maksimissaan 3 285 €/kk. Työnantajan tarjoamia etuja ovat tyky- ja lounasetu ja kattava työterveyshuolto.

Tehtävä pyritään täyttämään maalis-huhtikuussa sopimuksen mukaan. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Hakeminen

Hakemukset tulee toimittaa 6.2.2024 klo 16 mennessä osoitteeseen Postimuseo, Häkiläpolku 3, 33100 Tampere tai sähköpostitse osoitteeseen rekrytointi@postimuseo.fi. Kuoreen tai sähköpostiviestin otsikkokenttään merkitään ”Hakemus digitaalisen kulttuuriperinnön asiantuntija”. Hakemuksessa tulee olla koulutuksen ja työkokemuksen kuvaava CV. Toivomme hakemuksen lähetettäväksi yhtenä pdf-tiedostona seuraavasti nimettynä: SukunimiEtunimi_digitaalisen kulttuuriperinnön asiantuntija_päivämäärä.pdf.

Lisätietoja

Lisätietoja tehtävästä antaa tietopalvelupäällikkö Maria Pietilä, p. 050 546 0124.

Takaisin ylös