Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Teemana lemmikit

Monen perheen tärkeänä osana ja ihmisen parhaana seuralaisena toimivat kaikenkarvaiset lemmikit. Lemmikkejä on laidasta laitaan painettu myös omakuvapostimerkkeihin, mutta kissat ja koirat ovat olleet niissä suosituimpia lemmikkiaiheita alusta alkaen. Keräykseen tulleet kissa- ja koiratarinat ovat lämminhenkisiä kertomuksia, joista välittyvät lämpimät suhteet lemmikkien ja niiden isäntien sekä emäntien välillä.

Lemmikkielämää! Karvaiset perheenjäsenet

Lähettäjä Tarja Seppänen.
Kissasisarukset Axu ja Daisy

Axu

Pyhä Birma -rotuiset kissat, sisarukset Axu ja Daisy ovat luonteeltaan erilaiset. Isoveli Axu on aina mukana touhuissa, ja kuvassa Axu kurkistelee sydämen läpi tutkiessaan tyhjennettyä kukkatelinettä.

Lähettäjä Tarja Seppänen.

Daisy

Daisy on Axun ujompi pikkusisko ja hieman varautuneempi vieraiden ihmisten kanssa.

Lähettäjä Kaisa Seppänen.
Iloiset hännänheiluttajat

Remu

”Puutarhakoira” Remu katselee mielellään kukkia omassa kotipihassaan. Remu on omistajansa mukaan kiltti koira, eikä tuhoa puutarhakasveja.

Lähettäjä Pentti Toivonen.

Tähkäpään Cherry My Joy eli Iida

Koirat ovat olleet tärkeä osa merkin lähettäjän perhettä jo 54 vuoden ajan. Perheessä on ollut Collie-rotuisia koiria vuodesta 1957 lähtien, ja koirat sekä niiden kasvatus- ja näyttelytoiminta ovat olleet lähellä etenkin lähettäjän vaimon sydäntä. Joulun 2003 joululahjaidea oli selvä heti, kun mainos omakuvapostimerkeistä sattui silmään; merkit teetettiin perheen Iida-koirasta (Tähkäpään Cherry My Joy). Merkkejä käytettiin etenkin koirankasvattajaystäville osoitetuissa lähetyksissä.
Iida valikoitui merkkeihin itseoikeutetusti. Se oli hyvä emokoira, jolla oli teetetty kaksi pentuetta. Perheessä oli tuolloin kuusi koiraa, ja hyvänä emona toimimisen lisäksi Iida oli koko lauman pomo.
Lähettäjän vaimo menehtyi vuonna 2004, minkä jälkeen huollettaviksi jäi neljä koiraa. Omista kasvateista viimeinen menehtyi vuonna 2008. Koirattomaan elämään oli hankala tottua, ja perheenjäseniksi tuli vielä kaksi collieta, jotka ehtivät ilahduttaa tammikuuhun 2020 saakka. Nyt seurana on shetlanninlammaskoira Fani.

Lähettäjä Juha Hyttinen, kuvaaja Minna Niittykoski.
Venny-kissa 26.5.2003 - 16.12.2021

Venny-kissa syntyi vuonna 2003, ja se nimettiin taidemaalari Venny Soldan-Brofeldtin mukaan. Venny pääsi emonsa hellästä huomasta omaan kotiinsa Erkin ja Kaarinan luo Varpaisjärvelle, jossa uutta kissaa oli kaivattu jo pitkään. Venny ihastui hoitajistaan erityisesti Erkkiin. Yhdessä mentiin ulkotöihin ja katseltiin tv:tä. Venny oli kiinnostunut etenkin lottoarvonnasta ja jalkapalloliigan maalikimarasta sekä tietenkin Avaran luonnon lintuohjelmista. Ulkohommissa Venny on auttanut kesäkukkien harvennuksessa ja perunoiden kantamisessa; perunoita on löytynyt sieltä täältä, kun Venny on kantanut niitä suussaan.

Venny täytti kunnioitettavat 18 vuotta 26.5.2021, ja pääsi paremmille hiirestysmaille 16.12.2021 18,5 vuoden iässä. Pitkän iän salaisuus lienee rakastava ja huolehtiva koti ja läheiset suhteet omiin ihmisiin, terveellinen ruokavalio ja virikkeellinen elämä. Iän myötä oli askel hieman alkanut painaa: nuoruusvuosien innokas kiipeily, lumihankileikit ja hiirestäminen jäivät, mutta Venny osasi nautiskella kissanelämästä rennosti ottaen ja ympäristöään tarkkaillen. Vanhemmiten Venny alkoi myös hieman komentamaan isäntäväkeään.

Vennystä on teetetty puupiirros, öljyvärimaalaus ja yhteensä neljä omakuvapostimerkkiä vuosien varrella.
Venny on myös paikallinen julkkis; Matti ja Liisa -paikallislehdessä oli 18-vuotisartikkeli päivänsankarista.

Vennyn ensimmäinen omakuvapostimerkki teetettiin vuonna 2004, ja kuvassa pieni 2,5 kuukauden ikäinen pentu kurkistaa myllynkiven reiästä.

Lähettäjä Juha Hyttinen.

10-vuotias Venny

Toisen omakuvapostimerkkinsä Venny sai 10-vuotiaana vuonna 2013. Kuvassa Venny on lempiharrastuksensa kiipeilyn parissa.

Lähettäjä Juha Hyttinen, kuvaaja Minna Niittykoski.

15-vuotias lähikuvassa

Vennyn kolmas omakuvapostimerkki teetettin Vennyn täyttäessä 15 vuonna 2018.

Lähettäjä Juha Hyttinen.

Kunnioitettavat 18 vuotta

18-vuotismerkissään vuodelta 2021 Venny poseeraa lempipaikallaan kukkien ääressä.

Takaisin ylös