Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Vapaus viestiä? -valokuvanäyttely

2. kerros
14 / 10 / 7

Vapaus viestiä? -valokuvanäyttely esittelee Postimuseon ja toimintakeskus Wärjäämön yhteistyössä toteuttaman nykydokumentoinnin tuloksia. Kuvat ja haastattelut peilaavat wärjäämöläisten arkea ja heidän kokemuksiaan viestinnästä.

Millaisia vaihtoehtoisia viestintätapoja on, kun tavalliset tavat, kuten puhe ja kirjoitus, eivät ole käytettävissä? Millaisia haasteita ja mahdollisuuksia erilaiset viestintätavat tuovat arjessa?

Nykydokumentointi on museoiden termi työlle, jossa tallennetaan museoiden kokoelmiin aikamme ilmiöitä ja ajankohtaisia tapahtumia tuleville sukupolville.

Postimuseon ja Wärjäämön yhteinen dokumentointi on toteutettu osana TAKO-verkoston nykydokumentointitempausta, joka järjestettiin 16.9.2022 teemalla “vapaus”. Postimuseon teema oli ”vapaus viestiä”. Vietimme Wärjäämöllä dokumentoinnin parissa yhden päivän, jonka aikana tutustuimme esimerkiksi aamukokoontumiseen, digiryhmään sekä draamaryhmän harjoituksiin.

TAKO-verkosto on ammatillisten museoiden tallennus- ja kokoelmayhteistyöverkosto, joka koordinoi museoiden valtakunnallista tallennustyönjakoa ja edistää monipuolista kokoelmatyötä.

Wärjäämö on Tampereen kaupungin kehitysvammaisille henkilöille suunnattu taiteen tekemiseen keskittyvä toimintakeskus.

Katso kuvia

Tuomas käyttää YetiCare-tablettia kiinnostavan sisällön etsintään.
Minna ja ohjaaja Timo katsovat yhdessä tabletilta draamaryhmän patsasleikistä otettua kuvaa.
Ville ja Tuomas vitsailevat yhdessä jonottaessaan lounasta.
WhatsApp-sovelluksen avulla yhteyttä voi pitää myös pelkillä kuvilla tai emojeilla.
Takaisin ylös