Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Kohti kesää – Virpi Pekkalan maksimipostikortteja

2. kerros
15 / 10 / 7
Piirroskuvassa keijukainen kukkivan omenapuun oksan luona, alla postimerkki, jossa omenapuun kukkia.

Kohti kesää -pienoisnäyttelyssä on esillä yli 100 korttitaiteilija Virpi Pekkalan postikorttien pohjalta tehtyä kesäisen iloisiin tunnelmiin johdattelevaa maksimikorttia keräilijä Leena Vainion laajasta kokoelmasta. Lisäksi on Pekkalan itse valmistamia korttien aiheisiin liittyviä pienoismalleja.

Maksimifilatelia on yksi filatelian muoto. Maksimikortissa postimerkki on kiinnitetty postikortin kuvapuolelle ja leimattu postileimalla. Postikortin kuva-aiheen, postimerkin ja postileiman tulee sopia yhteen mahdollisimman hyvin. Sääntöjen mukaan postimerkin ja postileiman on oltava käytössä olevia.

Virpi Pekkalan kortit ovat tuoneet iloa niin korttien lähettäjille kuin saajille jo lähes viisikymmentä vuotta. Ensimmäiset postikortit Pekkala piirsi jo 1960-luvun puolivälissä. Päätoiminen postikorttien tuotanto alkoi vuonna 1980 oman yrityksen perustamisen myötä. Erilaisia postikortteja on syntynyt noin 2000 erilaista.

Virpi Pekkala maalaa postikortit akvarelleina suoraan lopulliseen kokoonsa ja viimeistelee kuvan ohuella mustalla tussilla. Kortti ei koskaan ole pelkkä kuva, vaan jokaisella on oma nimensä ja tarinansa. Nimeen liittyy usein kuvaava sanaleikki tai pieni pila. Pekkala on kuvittanut myös esimerkiksi kirjoja, kalentereita, tekstiilejä, astioita, paperikasseja, makeiskääreitä ja postimerkkejä.

Virpi Pekkalan kuvituksien ystävät perustivat Virpi Pekkala -kerhon vuonna 2003, joka vaalii Pekkalan tuotantoa, osallistuu tapahtumiin ja järjestää mm. näyttelyitä.

Katso kuvia

Piirroskuvassa keijukainen kukkivan omenapuun oksan luona, alla postimerkki, jossa omenapuun kukkia. VIrpi Pekkalan postikortti Omenahyvettä 1961 / postimerkki: Omenankukka 2.3.2005, Leena Airikkala.
Tyttö kurkistaa postilaatikkoon kesäisessä maisemassa. Virpi Pekkalan postikortti 1841 Tuliko postia? / Postimerkki: Postilaatikoita 24.1.2011, Päivi Vainionpää.
Lapset hyppäävät laiturilta uimaan jonossa, alla postimerkki, jossa poika hyppää veteen. Virpi Pekkalan postikortti 1540 Eka enkeli, toka… / postimerkki: Muistikuvia Suomesta – Uimahyppy 2.11.2007, Päivi Vainionpää, Jarkko Pallasaho
Piirroskuvassa keijukainen kukkivan omenapuun oksan luona, alla postimerkki, jossa omenapuun kukkia.
Tyttö kurkistaa postilaatikkoon kesäisessä maisemassa.
Lapset hyppäävät laiturilta uimaan jonossa, alla postimerkki, jossa poika hyppää veteen.
Takaisin ylös