Sök och hitta material i bibliotekets samlingar.

Biblioteket har samlingar på inalles cirka 30 000 verk från hela världen som knyter an till filateli, frimärkssamlande och postens historia samt omfattande samlingar av frimärkskataloger. I materialet ingår även böcker som behandlar postkort. Dessutom är postverksamhetens forordningar, anvisningar och taxor lättare att hitta här än någon annanstans. En av landets mest kompletta statskalendersamlingar finns i Postmuseets ägo.

I samlingarna finns även facktidningar alltsedan 1800-talet från såväl Finland som utlandet.

Postmuseets arkiv har gott om unikt material som får utforskas i bibliotekets lokaliteter men inte lånas, såsom dokument, byggnadsritningar, bibliografier, studier, manuskript, originalstämplar och sigill som knyter an till postens verksamhet.

Det finns ett mångsidigt källmaterial för att identifiera poststämplar med. Kunderna har även en databas över postkontoren till sitt förfogande. I samlingarna finns dessutom cirka 500 kartor som delvis har digitaliserats.

Postmuseets bibliotek, Lapintie 1, Tampere, är öppet tisdagar 10–16 och vid andra tider enligt överenskommelse Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. eller tel. +358 40 518 2713. 

0
Shares