Tiinan kirje Alli-tädille Jyväskylään 1962

Nimipäivälahjaksi saatu upouusi Mademoiselle -teiniposti (kirjepaperisetti) hienoine kuvineen innosti minua kirjoittamaan kirjeen sukulaistädilleni kesällä 1962. Kirjeen avulla voin muistaa lapsuuden kesän touhuja ja tunnelmia.

Pokkipuoliaisessa 22.7.1962

Rakas Alli-täti

Isoäiti tuli onnellisesti perille, aurinkoisena lauantaina. Timo on kirjoittanut sieltä Tenalasta ja on saanut kaksi haukea. Toinen painoi 2 kg 250 g ja toinen 1 kg 150 g. Nämä olivat ensimmäiset kalat jotka Timo on saanut virvelillään. Minä sain nimipäivälahjaksi teinipostin, jossa lukee päällä Mademoiselle. Kirjekuorissa on tyttöjen kuvia. Kirjekuoria on 10. Tämä teiniposti on pienempi kuin toiset, ja sen päällä on myös tyttöjen kuvia.

Täällä on satanut heinäkuun alussa, mutta nyt on hyvin kaunista. Minulla on leikkitoverinani Eeva Koivisto Kaarenkylästä.

Sain teinipostin Mirkku-tädiltä. Sadepäivinä olemme tehneet Eevan kanssa jo monta neulontakuvaa. Leikkimökki on maalattu uudelleen ja isä korjasi sitä vähän. Kiitos vaan niistä Maimi-kengistä vieläkin. Eräänä päivänä kun minä hyppäsin laiturilta veteen, niin pohjassa oli puu jossa oli oksa, ja minä hyppäsin täydellä voimalla pohjaan, ja jalkapohjaani tuli aika suuri reikä. Minä en saanut uida yhteen päivään. Mutta nyt taas uin aivan tavallisesti, ja se on hirmu hauskaa. Mirkku-tädin loma alkaa pian. Ja Timo tulee kotiin ensi viikolla. Me lähdemme heinätöihin, Eevan kotiin. Heinätöissä on minusta hirmu hauskaa. Me alamme kohta Eevan kanssa leikkimään kotia ja Marianne tulee mukaan leikkimään. Nyt juuri alkoi sataa. Me olemme tappaneet kaksi vaskikäärmettä. Sain leikkimökkiin kaksi posliinikuppia ja lautasta ja kahvipannun. Olemme juoneet jo monta kertaa Eevan kanssa niistä kupeista. Tänne tulee tiistaina, torstaina ja lauantaina vison myymäläauto, kello 9.45. Ja auran auto tiistaina ja ja perjantaina, kello 14.45. Meidän herneet ovat kasvaneet hirmu suuriksi. Ja perunatkin ovat jo suuria. Kiitoksia viimeisestä.

Monin terveisin kaikille. Tiina.
J.k. Toivolle terveisiä. Isoäidiltä terveisiä.