Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Koulut

Koululaiset ja toisen asteen opiskelijat voivat tutustua Postimuseon Kuvan vallankumous -näyttelyyn toiminnallisten opastusten ja työpajojen kautta. Kuvan vallankumous -näyttely soveltuu erinomaisesti mediakasvatukseen ja kuvantarkasteluun.

Huomio: Näyttely sisältää kuvia, jotka eivät sovellu pienimmille katsojille. Kyseinen pieni osio sijaitsee näyttelyn perällä oikealla. Se on väriltään musta ja erottuu yläpuolella olevalla “naamiointiverkolla”.  Osion voi ohittaa esimerkiksi suuntaamalla kohti takaseinän uutiskuva-videosesitystä.

Opastukset ja työpajat perustuvat opetussuunnitelmiin, joten ne ovat vahvasti linkittyneet koulun oppimistavoitteisiin. Oppitunnilla opetettava asia voidaan luokkahuoneen sijaan käsitellä museon oppimisympäristössä ja vaihtelevin menetelmin. Aitojen esineiden äärellä, virikkeellisessä ja motivoivassa oppimisympäristössä uuden oppiminen on hauskaa ja antoisaa!

Ryhmän koko: enintään 30 oppilasta opettajineen ja valvojineen.
Opastuksen hinta: arkisin 40 euroa, viikonloppuisin 50 euroa, toukokuussa 50 euroa (+ pääsymaksut).
Museon pääsyliput: Lapset (7-17-vuotiaat) 7 €, tamperelaiset 1. ja 2. asteen oppilasryhmät ympäri vuoden, pirkanmaalaiset 1. ja 2. asteen oppilasryhmät elo-huhtikuussa. Koululais- ja päiväkotiryhmän mukana tulevat opettajat sekä koulu- ja vammaisavustajat pääsevät maksutta museoon.
Opastuskielet: suomi, englanti, muut kielet mahdollisuuksien mukaan

Ryhmän tulosta pyydetään ilmoittamaan etukäteen Vapriikin infoon puhelimitse myös silloin, kun ryhmällä ei ole varattua opastuskierrosta.

Varaukset: 03-5656 6966 arkipäivisin klo 8-16.

Koululaiset museossa

 

Materiaaleja 

Unohtumattomia kirjeitä verkossa -näyttely ja tehtäväpaketti yläkouluille ja 2. asteen opiskelijoille

Postimuseon Unohtumattomia kirjeitä verkossa -näyttelyyn on koottu suomalaisten kirjoittamia kirjeitä eri ajoilta. Kirjeet on luettu ääneen ja niitä pääsee selaamaan myös digitaalisina. Näyttelyä voi hyödyntää erityisesti äidinkielen sekä historian opetuksessa.

Oppimateriaalit sopivat mm. perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden laaja-alaisen osaamisen kohtiin L4–L5: monilukutaito ja teto- ja viestinteknologinen osaaminen. Niiden avulla voi opettaa mm. tekstien tulkintaa ja tuottamista sekä historiallisia merkityksiä, arvoja, asenteita sekä historiallisen tiedon käyttöä.

Näyttelyyn liittyviä tehtäviä löytyy yläkouluille ja 2. asteen opiskelijoille (pdf)

Tehtäviä taustoittavaa materiaalia on myös opettajalle (pdf)

Viestin viemää -tehtäväpaketti alakouluille

Viestin viemää opetuspaketin avulla alakoululaiset pääsevät miettimään omia viestintätapojaan. Osana tehtäviä koululaiset kirjoittavat kirjeen kaverilleen tai tulevaisuuden minälle. Oppimateriaalit sopivat mm. perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden laaja-alaisen osaamisen kohtiin L3 ja L5: itsestä huolehtiminen ja arjen taidot sekä tieto- ja viestinteknologinen osaaminen. Tehtävien aiheina on mm. oppilaiden omat tavat viestiä sekä viestinnän historiallinen muutos.

Tehtäväpaketti (pdf) on saatavilla oppilaille sekä lisäksi opettajalle taustamateriaalia (pdf)

#karanteenikirjeet -kampanja

Postimuseo haastaa Suomen koululaiset kirjoittamaan kirjeen!. Fyysinen kirje on oivallinen tapa piristää eristäytynyttä lähimmäistä ja riskiryhmiin kuuluvia. Ennen kaikkea paperinen kirje on henkilökohtainen viesti siitä, että pidämme huolta ja välitämme toinen toisistamme. Kirje auttaa myös muistamaan poikkeuksellista aikaa ja jättää siitä ainutlaatuisen jäljen jälkipolvien ihmeteltäväksi.

Kirjeen kirjoittamista voi käyttää myös osana kouluopetusta. Opettaja voi halutessaan kytkeä #karanteenikirjeet kampanjan Unohtumattomia kirjeitä verkossa- ja Viestin viemää -tehtäväpaketteihin.

Lisätietoa kampanjasta (pdf)

Tutustu viestinnän historiaan Vauhdikasta viestintää -pikaopastuksella

Tutustu Postimuseon Youtube-kanavaan.

Takaisin ylös