Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Oletko saanut tai onko hallussasi Tove Janssonin kirjoittama kirje?

© Moomin Characters™

Tove Jansson (1914–2001) oli koko elämänsä ahkera kirjeiden kirjoittaja, hän kirjoitti novelleja ja tekstejä läpi elämänsä ja tuli tunnetuksi muumipeikoista kertovista kirjoistaan. Elämänsä viimeiset vuosikymmenet hän omisti lähes kokonaan aikuisille suunnatulle kirjallisuudelle.

Kirje oli Tove Janssonin eläessä luonteva tapa pitää yhteyttä, kun sähköisiä viestimiä ei vielä ollut tai niiden käyttö oli kallista. Kun muumikirjojen käännökset alkoivat ilmestyä eri puolilla maailmaa 1950–1960-luvuilla, myös yhteydenotot lisääntyivät ja Janssonin kirjeenvaihto kansainvälistyi.

Tove Janssonin kirjat koskettivat lukijoita ja toivat lohtua. Kirjeellä lukija saattoi lähestyä kirjailijaa, kiittää ja kertoa oman tarinansa. Hän myös usein vastasi saamiinsa kirjeisiin, erityisesti lapsille. Saajilleen kirjeet ovat varmasti olleet ja ovat edelleen ainutlaatuisia ja tärkeitä. Lue lisää Tove Janssonista kirjeiden kirjoittajana tovejansson.com.

Postimuseo ja Moomin Characters Ltd. etsivät Tove Janssonin lukijoilleen kirjoittamia kirjeitä

Ole meihin yhteydessä tällä lomakkeella ja kerro, millainen kirje sinulla on hallussasi. Liitä mukaan riittävän selvä kuva tai kuvia kirjeestä.

Ensi vaiheessa kartoitamme, millaisia kirjeitä on olemassa. Aineiston perusteella päätämme, onko kirjeistä mahdollista tuottaa esimerkiksi näyttely tai julkaisu. Olemme yhteydessä kaikkiin vastanneisiin keräyksen päättymisen jälkeen syksyllä 2022.

Kaipaatko lisätietoja? info.tove@postimuseo.fi 


  Yhteystiedot

   

  Kirjeen tiedot

   

  Liitä valokuva / kuvia kirjeestä  Tietojen ja kuvien käyttölupa

  Käsittelemme lähettäjien yhteystietoja luottamuksellisesti. Niitä käytetään ainoastaan kirjeiden yksilöimiseksi. Emme jaa yhteystietoja kolmansille osapuolille.

  Tutustu tietosuojaan tästä.

  Jono © Moomin Characters™

  © Moomin Characters™

  Takaisin ylös