Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Onko sinulla muistoja Tove Janssonista?

Terveisin, Tove

Onko sinulla hallussasi Tove Janssonilta saatuja kirjeitä, piirustuksia tai muita muistoja? Tee kulttuuriteko ja osallistu Postimuseon keräykseen!

Tove Jansson (1914–2001) oli ahkera kirjeiden kirjoittaja, ja kirjoitti novelleja ja tekstejä läpi elämänsä ja tuli tunnetuksi muumipeikoista kertovista kirjoistaan. Elämänsä viimeiset vuosikymmenet hän omisti lähes kokonaan aikuisille suunnatulle kirjallisuudelle.

Kirje oli Tove Janssonin eläessä luonteva tapa pitää yhteyttä, kun sähköisiä viestimiä ei vielä ollut tai niiden käyttö oli kallista. Kun muumikirjojen käännökset alkoivat ilmestyä eri puolilla maailmaa 1950–1960-luvuilla, myös yhteydenotot lisääntyivät ja Janssonin kirjeenvaihto kansainvälistyi.

Tove Janssonilla oli tapana muistaa ihailijoitaan paitsi kirjeillä, niin esimerkiksi lahjoittamalla tekemiään piirustuksia erilaisissa kohtaamisissa faniensa kanssa. Saajilleen kirjeet, piirustukset ja muut muistot ovat varmasti olleet ja ovat edelleen ainutlaatuisia ja tärkeitä.
Lue lisää Tove Janssonista tovejansson.com.

Ole meihin yhteydessä tällä lomakkeella ja kerro, millainen tarina tai muisto sinulla on Tove Janssonista. Liitä mukaan riittävän selvä kuva tai kuvia esineistä, ja kerro tarinasi kohtaamisesta.

Keräyksen aineiston perusteella päätämme, onko niistä mahdollista tuottaa esimerkiksi näyttely tai julkaisu. Olemme yhteydessä kaikkiin vastanneisiin keräyksen päättymisen 28.2.2023 jälkeen.

Kaipaatko lisätietoja? info.tove@postimuseo.fi

Käytä mieluiten sähköistä lomaketta, mutta voit lähettää muistosi myös kirjeenä osoitteeseen Postimuseo, Terveisin Tove, Hakiläpolku 3, 33100 Tampere. Liitä mukaan tarinasi, kuvia mahdollisesta materiaalista ja yhteystietosi.


  Yhteystiedot

   

  Kirjeen / piirustuksen / esineen tiedot

   

  Liitä valokuva / kuvia kirjeestä / piirustuksesta / esineestä  Tietojen ja kuvien käyttölupa

  Käsittelemme lähettäjien yhteystietoja luottamuksellisesti. Niitä käytetään ainoastaan kirjeiden yksilöimiseksi. Emme jaa yhteystietoja kolmansille osapuolille.

  Tutustu tietosuojaan tästä.

  Jono © Moomin Characters™

  © Moomin Characters™

  Takaisin ylös