Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Suurten queer-uutisten ilta

klo 17.00 - 18.30
Vapriikin auditorio
Vapaa pääsy

Ketkä asuivat “helsinkiläisten homoseksualistien tukikohdassa” vuonna 1966? Entä millaisia havaintoja tutkijat tekivät “lesbolaisista lokeista” 70-luvulla? Näitä ja monia muita menneiden vuosikymmenten LGBTQIA+ -teemaisia uutisia ruoditaan yhdessä osallistujien kanssa.

Käsiteltäväksi on valittu niin tärkeitä kuin omituisiakin uutisia suomalaisista sanomalehdistä. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä kertovat, etenkin vanhemmat uutiset sisältävät valitettavan usein kummastelua tai silkkaa halveksuntaa. Tällaisia sävyjä voi löytää myös osasta tapahtumassa esiteltävistä sisällöistä, vaikka keskitymmekin myönteisiin ja kunnioittaviin uutisiin. Tapahtuman tarkoitus on esitellä queer-näkyvyyttä lehdistön historiassa!
Suurten uutisten ilta on tapahtumakonsepti, jossa tutustutaan historian merkkitapahtumiin sekä maailmaa muuttaneisiin ja ihmisiä liikuttaneisiin ilmiöihin lehtiuutisten kautta. Tapahtuman juontavat Emilia Laulainen ja Aikku Meura. Vapriikki on julkaissut turvallisemman tilan ohjeet, voit tutustua niihin tästä linkistä.
Paikka: Vapriikin auditorio
Aika: to 9.6. klo 17-18.30
Vapaa pääsy.
Takaisin ylös