Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Suurten queer-uutisten ilta: internetin varhaisvaiheet

klo 18.00 - 19.30
Vapriikin auditorio
Vapaa pääsy

Suurten queer-uutisten ilta järjestetään jälleen Manse Pridessa! Tule mukaan kuulemaan ja keskustelemaan internetin suomalaisesta LGBTQIA+ historiasta.

Miten sateenkaarevat verkkoyhteisöt alkoivat muotoutua 1980–1990-lukujen aikana? Mitä olivat nettiä edeltäneet BBS-purkit? Internetin varhaisvaiheet -teemaillassa on paikalla kommentaattorina lesbo- ja bi-naisten internetyhteisöjen pioneeri Eva Isaksson.

Käsittelyssä ei ole vain uutisia, vaan muunkinlaista lehtien, pienpainatteiden ja verkkomedian sisältöä. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä kertovat, etenkin vanhemmat uutiset sisältävät valitettavan usein kummastelua tai silkkaa halveksuntaa. Tällaisia sävyjä voi löytää myös osasta tapahtumassa esiteltävistä sisällöistä, vaikka keskitymmekin myönteisiin ja kunnioittaviin uutisiin.

Suurten uutisten ilta on tapahtumakonsepti, jossa tutustutaan historian merkkitapahtumiin sekä maailmaa muuttaneisiin ja ihmisiä liikuttaneisiin ilmiöihin lehtiuutisten kautta. Tapahtuma järjestetään yhteistyössä Päivälehden museon kanssa. Tapahtuman sisällöistä ja juontamisesta vastaavat Postimuseon Emilia Laulainen ja Päivälehden museon Aikku Meura.

Aika: torstaina 15.6.2023 klo 18–19:30

Paikka: museokeskus Vapriikki. Alaverstaanraitti 5.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Katso koko Vapriikin Manse Pride -ohjelma Vapriikin sivuilta.

Takaisin ylös