Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

klo 17.00 - 18.30
Päivälehden museo
Vapaa pääsy.

Ketkä asuivat helsinkiläisten homoseksualistien tukikohdassa vuonna 1966? Entä millaisia havaintoja tutkijat tekivät lesbolaisista lokeista 70-luvulla? Näitä ja monia muita menneiden vuosikymmenten LGBTQIA+ -teemaisia uutisia ruoditaan yhdessä osallistujien kanssa Päivälehden museossa.

Käsiteltäväksi on valittu niin tärkeitä, hauskoja kuin omituisiakin uutisia suomalaisista sanomalehdistä. Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöistä kertovat, etenkin vanhemmat uutiset sisältävät valitettavan usein kummastelua tai silkkaa halveksuntaa. Tällaisia sävyjä voi löytää myös osasta tapahtumassa esiteltävistä sisällöistä, vaikka keskitymmekin myönteisiin ja kunnioittaviin uutisiin. Tapahtuman tarkoitus on esitellä queer-näkyvyyttä lehdistön historiassa!
Suurten uutisten ilta on tapahtumakonsepti, jossa tutustutaan historian merkkitapahtumiin sekä maailmaa muuttaneisiin ja ihmisiä liikuttaneisiin ilmiöihin lehtiuutisten kautta. Tapahtuman juontavat Emilia Laulainen ja Aikku Meura. Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Päivälehden museon kanssa.
Paikka: Päivälehden museo, Ludviginkatu 2–4, 00130 Helsinki.
Aika: ke 29.6. klo 17-18.30
Vapaa pääsy.