Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Musiikin marginaalissa, kulttuurin aallonharjalla – pienlevy-yhtiöt suomalaisen musiikin asialla

klo 16.30 - 17.45
Museoravintola Valssi
Vapaa pääsy

Musiikkimies Jukka Junttila haastattelee Tapio Korjusta (Rockadillo) ja Martti Heikkistä (Texicalli) pienlevy-yhtiön pyörittämisestä sekä jazzin ja muun marginaalin musiikin julkaisemisesta Suomessa.

Miten toiminta on vuosikymmenten aikana muuttunut, mitä se oli ennen ja kuinka musiikkia tehtiin ja jaeltiin. Entä miltä pienlevy-yhtiöiden tulevaisuus näyttää?

Tapahtumassa esiintyy myös Kielo Kärkkäinen Trio, johon kuuluvat Kielon ohella Matti Salo ja Sami Sippola. Trion koskettavat sävelet ja runollinen tulkinta ammentavat mm. jatsin ja folkin tunnelmista.

Martti Heikkinen ja Tapio Korjus saivat vuonna 2007 ensimmäisinä levytuottajina Yleisradion Jazzradion myöntämät Varjo-Yrjö palkinnot työstään suomalaisen jazzkulttuurin toimintaedellytysten edistäjinä. Vuoden 2021 Varjo-Yrjö ja varsinainen Yrjö-palkinto jaetaan myöhemmin samana iltana Tampere Jazz Happeningeilla, Pakkahuoneella.

Tapahtuma on osa Rockadillo – 50 vuotta kaikkiin suuntiin -näyttelyn ohjelmaa. Tapahtumapaikkana on museoravintola Valssi. Vapaa pääsy.

Tapahtuma livestreamataan, joten voit seurata sitä suorana myös Postimuseon Youtube-kanavalla.

Tervetuloa mukaan!

Tulevat tapahtumat