Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Miten mobilismiharrastuksen käy? Seminaarisarjan V-osa: Energiamurrokseen vastaaminen Suomessa

klo 17.00 - 18.00
Museokeskus Vapriikin auditorio
Vapaa pääsy
MITEN AJONEUVOHARRASTUKSEN KÄY LÄHIVUOSINA?
Jos polttomoottoriautojen käyttöä rajataan, niin missä ja millä ehdoilla historiallisilla ajoneuvoilla voi ajaa?Tampereen seudun mobilistit ry lähtee yhdessä Postimuseon ja Mobilian kanssa kartoittamaan asiaa luentosarjalla, johon esiintyjiksi kutsutaan asiantuntijoita, joilla on tosiasioihin perustuva kuva tulevaisuudesta.
Museoviraston avustukset maantieliikenteen kulttuuriperinnön tallentamiseen muuttuvat hakuperusteiltaan. Valtio hakee aikaisempaa suurempaa vaikuttavuutta avustettavilta kohteilta. Keskeistä ovat vastuullisuus, osallistaminen, yhteisöllisyys ja ympäristötekijät.
Tiistai, kesäkuun 7. klo 17.00
Paikka: Vapriikin auditorio.

ST1 -huoltamoketjun myynti- ja markkinointijohtaja Mikko Reinekarin esitys ”Energiamurrokseen vastaaminen Suomessa”  avaa näkymiä siihen, mitä ST1:n filosofia sisältää tulevaisuuden energiantuotannon ja käytön näkökulmasta. Samalla keskustellaan siitä, miten siirtymä fossiilisista polttoaineita vaikuttaa tavallisiin kuluttajiin ja mobilistiharrastajiin.

Pyydystämällä hiilidioksidia sitä tuottavista kohteista (rautatehtaat, isot tuotantolaitokset ja lämmityslaitokset) voidaan vähentää päästöjä suoraan niiden tuotannosta. Samalla voidaan valmistaa vetyä, josta saadaan ​energiaa nykyisten kaasu-, bensa- ja diesel-moottoreiden käyttöön. Tällöin polttoaineen jakelu voi tapahtua nykyisen jakeluverkon kautta ja säästää “turhia” uusintamiskuluja sekä päästöjä.

Tilaisuus taltioidaan.
Tilaisuus on maksuton.
Järjestäjinä Postimuseo, Mobilia ja Tampereen mobilistit
Takaisin ylös