Siirry suoraan sisältöön Siirry etusivulle

Luento: Tarinoita logistiikasta, eli miten “maailman tylsin aihe” alkoi kiinnostaa kaikkia

klo 18.00 - 19.00
Vapriikin auditorio
Vapaa pääsy
Mustavalkoisessa potretissa nykyajan lippispäinen mies t-paidassa.

Kun Yle Tieteen toimittaja Juuso Pekkinen ehdotti logistiikkaa Räjäytyskuva-podcastin tuotantokauden aiheeksi, kollega tokaisi aiheen olevan “maailman tylsin”. Yhtäkkiä kaikki muuttui, ja logistiikka oli jokaisen huulilla.

Koronapandemian takia tavaroiden saatavuus ei ollut enää itsestäänselvyys. Suezin kanavaan jämähtänyt rahtilaiva pysäytti osan globaalista konttiliikenteestä. Venäjän hyökkäys Ukrainaan vaikutti polttoaineiden hintaan ja paljasti ruokaketjujen haavoittuvuuden. Pelikonsolien saatavuudessa on vieläkin ongelmia. Saako lääkkeitä ja ruokaa myös kriisitilanteissa? Ja missä ihmeessä se mun verkkokaupasta tilaama paketti taas seikkailee?

Toimittaja Juuso Pekkinen (Yle Tiede) avaa luennossaan, kuinka logistiikan maailmaan ja ammattilaisiin tutustuminen muutti hänen käsitystään siitä, miten tavallinen arki ja yhteiskunta hahmottuvat. Luvassa stooreja ja oivalluksia, jotka tulivat vastaan Räjäytyskuva -podcastia tehdessä.

Postimuseon maaliskuun luentosarjassa syvennytään vaatetuotannon vastuullisuuteen, postimyynnin historiaan sekä logistiikan eri puoliin. Olemme kutsuneet eri alojen asiantuntijoita kertomaan etäkaupan ilmiöistä ja kuluttamisen muutoksesta. Kannustamme yleisöä mukaan keskusteluun.

Luennot ovat osa Paketoidut unelmat -näyttelyn ohjelmaa.

Luennoille on vapaa pääsy.

Kuva: Jukka Lintinen / Yle

Takaisin ylös