Siirry suoraan sisältöön Till huvudsida

Har du minnen som du fått av Tove Jansson?

Hälsingar, Tove

Har du brev, teckningar eller andra minnen som du fått av Tove Jansson? Gör en kulturgärning och delta i Postmuseets insamling!

Tove Jansson (1914–2001) var en aktiv brevskrivare hela sitt liv. Hon skrev noveller och texter genom hela livet och blev känd för sina böcker om mumintrollen. Under de sista decennierna av sitt liv skrev hon nästan enbart litteratur för vuxna.

Under Tove Janssons livstid var brevväxling ett naturligt sätt att hålla kontakt, när elektroniska kommunikationsmedel ännu inte existerade eller var dyra att använda. När muminböckerna började översättas till främmande språk på 1950- och 1960-talen blev Tove kontaktad allt oftare. Samtidigt blev hennes korrespondens också mer internationell.

Tove Jansson brukade komma ihåg sina beundrare utöver genom brev, till exempel genom att i gåva ge sina teckningar vid olika möten med sina fans. Brev, teckningar och andra minnen har säkert varit och är fortfarande unika och viktiga för sina mottagare.
Läs mer om Tove Jansson tovejansson.com.

Kontakta oss med detta formulär och berätta vilken historia eller vilket minne du har om Tove Jansson. Bifoga en tillräckligt skarp bild eller skarpa bilder av materialet och berätta din historia om mötet.
Utifrån insamlingsmaterialet beslutar vi om det är möjligt att producera till exempel en utställning eller en publikation av materialet. Vi kontaktar alla som svarat efter att insamlingen avslutats i 28.2.2023.
Har du frågor? info.tove@postimuseo.fi

Använd helst det elektroniska formuläret, men du kan också skicka ditt minne med ett brev till adressen Postmuseet, Hälsningar Tove, Häkiläpolku 3, 33100 Tammerfors. Bifoga din berättelse, bilder på eventuellt material och dina kontaktuppgifter.

Information om brevet / teckningar / minnen

Bifoga ett fotografi / fotografier av brevet / teckningar / objekt

Tillstånd att använda information och bilder

Vi behandlar avsändarnas kontaktuppgifter konfidentiellt. Uppgifterna används endast för att identifiera breven. Vi delar inte kontaktuppgifterna med någon tredje part.

Läs om dataskyddet här.

Jono © Moomin Characters™