Postimuseo TamCollectissa Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa
Mistä perjantaina, 12. päivänä huhtikuuta 2019 -  11.00
Mihin sunnuntaina, 14. päivänä huhtikuuta 2019 - 17.00

Postimuseon on mukana Keräilyn maailma -tapahtumassa 12.–14.4.2019 Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa osana TamCollect-postimerkkinäyttelyä. Ohjelmassa on lapsille ja perheille suunnattu Merkillinen seikkailu -näyttely sekä virtuaalinen Postimestari-peli. Näytillä ovat myös upeat Vanaja-postibussi vm. 1968 sekä Volvo postinjakeluauto vm. 1958.

Merkillinen Seikkailu -näyttely vie kävijän suomalaisten postimerkkien runsaaseen kuvamaailmaan tekemisen ja leikin avulla. Paitsi tekemistä, näyttely tarjoaa myös tietoa postimerkeistä ja niiden keräämisestä. Postimerkkeilyn eri taitoja harjoitellaan monin eri tavoin. Kävijät voivat rakentaa yhteisen postimerkkitaideteoksen tai kuvauttaa itsensä osana postimerkkiä.

Lapset voivat harjoitella tapahtumassa osoitteen kirjoittamista oikeaan postikorttiin. Vaaliviikonlopun johdosta postikortin voi postittaa mukaan lähteneille Pirkanmaan kansanedustajaehdokkaille.

Lisäksi Postimuseo tuo tapahtumaan virtuaalisen Postimestari-pelin, jossa pääsee virtuaalilasien ja -ohjainten avulla 1970-luvun postitoimistoon leimaamaan ja lajittelemaan postilähetyksiä lauantaina ja sunnuntaina klo 11–16.

Mukana Merkillisessä seikkailussa on vapaaehtoisia Tampereen Lasten parlamentista ja Tampereen nuorisopalveluiden Huippujengiläisiä.